7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

MLKP üyesi tutuklandı

Bursa'da MLKP üyesi olduğu iddiasıyla adliyeye sevk edilen 11 kişiden, geçen seçimlerde bağımsız milletvekili aday adayı olan Serpil A. tutuklandı.


Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) üyelerine yönelik operasyon başlattı. Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) adına genel seçimlerde bağımsız milletvekili aday adayı olan Serpil A. ile M.A.G. (20), M.E. (43), S.A. (30), V.G. (36), F.Ç. (20), S.Ç. (27), H.A. (38), A.A. (39), R.Ç. (45) ve S.Ç. (34), evlerine yapılan şok baskınlarla gözaltına alındı. Serpil A.'nın evinde bulunan MLKP'ye ait örgütün yapacağı eylemlere ilişkin dokümanlara el konuldu. Ayrıca
MLKP'ye yönelik kendi öz eleştirisi de delil olarak alınan Serpil A.'nın lideri olduğu ESP'nin MLKP'nin bir alt birimi olarak görüldüğü ifade edildi.


Emniyetteki sorgusunun ardından, "yasa dışı örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak" suçlarından savcıya çıkarılan 11 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan Serpil A. tutuklanırken, diğer 10 kişi serbest bırakıldı.

İha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 11:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?