7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Mobilya ihracatında hedef 1 milyar dolar

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 108 üretici firmanın katıldığı, yurt dışından ve yurt içinden binlerce davetlinin ziyaret ettiği Modef Mobilya Fuarı kapandı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hedeflerinin 2020 yılında 1 milyar dolarlık mobilya ihracatı hedefine ulaşmak olduğunu belirtti.

Fuarın son gününde Bursa milletvekili Sedat Kızılcıklı, Mobilyacılar Odası Başkanı Hamdi İdil, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, MODEF Yönetim Kurulu Üyeleri Özcan Ayhan, Ramazan Erguvan, Modef Genel Müdürü İsmail Bilican ile birlikte fuarı gezen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sektör temsilcilerine katılım belgesi verdi.

İnegöl Mobilyası'nın her geçen yıl yükselen bir trendle fuarcılık anlamında da önemli bir noktaya geldiğini kaydeden Alinur Aktaş, "Bugün geldiğimiz noktada iç piyasaya ve yurt dışına yönelik olarak yılda iki farklı fuarla sektörde yerimizi alıyoruz. Türk mobilya sektörünün merkezi olma yönünde hızla ilerleyen kentimizde, yılda iki defa düzenlediğimiz mobilya fuarı ile mobilya sanatımızı artık dünya vitrinine taşıyoruz. 'Mobilya başkenti İnegöl' hedefimize adım adım yaklaşmanın haklı gururunu taşıyoruz. MODEF Fuarlarımız, İnegöl mobilyasının tanıtım ve pazarlamasında önemli bir misyon üstlenmiştir. MODEF EXPO 2008, bu hedefin somut bir göstergesi olarak karşımızda duruyor. Modef ile birlikte sektörde kurumsallaşma ve kalite anlamında da yanımıza almayı hedefliyoruz. Üniversite işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz tasarım yarışmaları ve mobilya gelişimi seminerlerimiz bunun ilk aşamalarını oluşturmuştur" dedi.

"MOBİLYA İHRACATINDA HEDEF 1 MİLYAR DOLAR"
2020 yılına kadar 1 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalamak istediklerini kaydeden İnegöl Belediye Başkanı Aktaş, "Dünya genelinde aranılan özgün tasarımlarımız ve tanınmış markalarımız olmalı. Bu doğrultuda gerçekleştireceğimiz çalışmalarımız sonucunda, 2020 yılına kadar 1 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmak hedeflerimizin başında geliyor. Geldiğimiz nokta ortada. Artık ülke içi pazarlama ve tanıtımdan yana bir sıkıntımız olmadığı gibi, ülke dışında ciddi bir tanınırlık ve pazarlama gücüne ulaşmış bulunuyoruz. Tabii ki daha fazla açılım, daha fazla gelişim için çalışmaya devam edeceğiz. Dünya genelinde yankıları süren mali krize rağmen ülkemiz dimdik ayaktadır. Kentimiz de ekonomik potansiyeli ile dirayetini ortaya koymuştur. Firmalarımızın fuar alanındaki stant tasarımları, uygulamalarındaki kaliteleri, fuara olan ilgi ve heyecanları, bu kentin mobilyadaki gücünün en güzel örneğidir" diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 20'ncisi düzenlenen mobilya fuarının bir haftalık sürecinde çok iyi izlenimler aldığını belirterek, "Türkiye ve yurt dışından fuarı ziyaret eden birçok insan oldu. Dünyanın ve ülkemizin global krizi konuştuğu bu dönemde ticaret ve ihracat adına bu tür güzellikler görmek bizleri memnun etti. Tabii hayat devam ediyor. Türkiye bu krize daha önce aldığı önlemlerle hazırlıklı vaziyette. İnanıyorum ki, esnafımız da bu manada üzerine düşen görevi yerine getirirse en sağlıklı bir şekilde krizi atlatıp durgun diye tabir edilen kış ayından etkilenmemiş olacağız. İnşallah yaz dönemi ile birlikte çok daha güzel işlere imza atacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 13:48:26
Güncelleme :13 Kasım 2008 Perşembe 14:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?