8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Mobilyacıların eleman sıkıntısı!

Mobilya Dekorasyon Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (MODSİAD) Başkanı Mustafa Yedikardeş, sektörün nitelikli ve kalifiye eleman bulmakta sıkıntı çektiğini söyledi.

Mobilya marketlerinin Bursa'ya açılmasına dair takındıkları tavır konusunda MODSİAD'a getirilen eleştirilere Başkan Mustafa Yedikardeş cevap verdi.

Bursa'daki mobilya sektörünün derdinin mobilya marketlerinin açılması olmadığını açıklayan Yedikardeş , "Sektör, kalifiye ve yetenekli eleman bulmakta zorlanıyor. Bir an önce mesleki eğitimde çözüm için adım atılmalı" dedi.

Yedikardeş, Türk eğitim sisteminin çarpıklığı sonucu mesleki eğitimin cazibesinin kaybolduğunu dile getirerek, "Bunun sonucu olarak da milyonlarca gencimizi, üniversite kapılarına iş bulamayacaklarını bile bile yığıyoruz. Bir yanda milyonlarca üniversite mezunu işsiz gencimiz öte yanda fabrikasında kalifiye ara eleman bulamayan sanayicimiz. Bu tablonun önüne geçmek için mutlaka meslek liselerine kaybolan cazibelerini yeniden kazandırmak gerekli. Mobilya sektörünün önündeki en büyük sorun sanıldığının aksine açılan alışveriş merkezleri değil, kalifiye eleman sıkıntsıdır. Sonuçta mobilya marketleri ile biz, üretim, satış ve kalite açısından farklı kulvarlarda yer alıyoruz. Ancak bazı kesimler MODSİAD olarak bizden popülist yaklaşımlar içerisine girmemizi, anlamsız bir şekilde herşeye karşı çıkmamızı bekliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 10:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?