7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Moda tasarım öğrencilerinden defile

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Eğitim ve Geliştirme Vakfı (BEGEV) işbirliğiyle gerçekleştirilen meslek eğitimi kurslarına katılan kursiyerler, Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen temsili sertifika töreninde sertifikalarını aldı. 

Büyükşehir Belediyesi’nin istihdama katkı sağlamak amacıyla BEGEV ile ortaklaşa hayata geçirdiği meslek eğitimi kurslarına katılan 120 kursiyer, sertifika sevincini aileleri ve dostlarıyla paylaştı.

İSTİHDAMA DESTEK

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime önem verdiğini belirtti. Yalın, gençlerin meslek edinmelerinin kentteki iş gücü potansiyelini artıracağına işaret ederek, “Belediyemizin sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde Bursa Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) ile başlattığımız projelerden biri de BEGEV ile ortak yürüttüğümüz meslek edindirme kurslarıdır. Kursiyerlerimiz, BEGEV bünyesinde aldıkları modern eğitimler sayesinde geleceklerine yön verebilecek ve yaşamlarına kendilerinden emin bir halde devam edebilecekler” diye konuştu.

"NİTELİKLİ ELEMAN ŞART"

BEGEV Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kaplan da meslek eğitimi kurslarına katılan kursiyerlerin en son teknoloji ile donatılmış modern sınıflarda eğitim gördüklerini belirterek, iş piyasasında kalifiye eleman bulmanın önemine dikkat çekti. Kaplan, “Ülkemizde ekonomik kriz aşılır. Ancak Türk sanayisinde asıl sıkıntı, nitelikli eleman bulunamadığı zaman ortaya çıkar” dedi.

"DEFİLEDE TÜRK BAYRAĞINA EN BÜYÜK ALKIŞ"

Mezuniyet töreninde BEGEV çatısı altında moda tasarımı, jakarlı ve armürlü dokuma kumaş desinatörlüğü, CNC operatörlüğü, otomasyon sistemleri ve bilgisayar programcılığı branşlarında eğitim gören kursiyerlerden dereceye girenlere sertifikaları verildi. Işsiz, mesleği olmayan, mesleğinde yeterlik sahibi olmayan veya mesleğini değiştirmek isteyen vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirilen kurslarda moda tasarım eğitimi alan kursiyerler, 8 ay boyunca kazandıkları deneyimi, hazırladıkları defile ile gözler önüne serdi. Kursiyerlerin el emeğinin ürünü olan 16 kıyafet ve 8 gelinliğin izleyicileri büyülediği defilede, bir kursiyerin Türk Bayrağı açtığı kostüm en büyük ilgiyi çekti. Finalde açılan Türk Bayrağı’nı Bursalılar ayakta alkışladı. Eğitmenlerin ve kursiyerlerin hatıra fotoğrafı çektirdiği törenin ardından katılımcılar, Tayyare Kültür Merkezi cep sanat galerilerinde, moda tasarım bölümü kursiyerlerinin ürünlerinin yer aldığı sergiyi de gezdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 14:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?