8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Mollaarap Mahallesi’nde tapu sevinci

Yıldırım Belediyesi Mollaarap Mahallesi’nde 17 dönümlük alan üzerinde yapılan şuyulandırma çalışması sonucunda 107 kişinin tapularını dağıttı. 30 yıldır kangren haline gelmiş hisseli parsel tapusuna sahip kişiler, kendilerine ait müstakil tapu alma sevincini yaşadılar. 

Müstakil imar tapularını Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’in elinden alan Mollaarap sakinleri, Keskin’e teşekkür etti. Göreve geldiği günden bu yana planlama çalışmalarına hız verdiklerini belirten Başkan Keskin, “ 19 mahalleye plan getirdik. Yıllardır doğal sit özelliği taşıyan mahallerimizde binlerce vatandaşımız yaşıyordu. Bu mahallelerimizi büyük uğraş ve desteklerle olmayan doğal sit’ten çıkartarak plana kavuşturduk. Bütün bu çalışmalarımız değişen ve gelişen yeni yüzü ile yeni bir Yıldırım oluşturmak için” dedi. 

Amaçlarının vatandaşlara her konuda yardımcı olmak ve önlerini açmak olduğunu belirten Keskin, “Yıllardır belediyeler halkın gerisinde kalarak kalıcı çözümler üretmemiş. Vatandaş kaçağa yönelmeden plan üretememiş onlara konut imkanı sağlayamamış. İşte bu manada biz göreve gelir gelmez hükümetimizin de desteği ile 19 mahalleyi doğal sit alanından çıkarıp plana kavuşturduk. Genelden aldığımız desteği yerel de hizmete dönüştürdük . Buralar yıllardan beri bu durumda idi. Biz taşın altına el değil baş koyduk ve başardık.” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 09:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?