7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Muazzez Abacı, Bursalıları coşturdu

Bursa'da Nilüfer Belediyesi'nin bu yıl 9.'sunu düzenlediği Kültür ve Sanat Yaz Etkinlikleri kapsamında sahne alan Türk sanat müziği sanatçısı Muazzez Abacı, Bursalılara unutamayacakları dakikalar yaşattı. 

Beşevler Mahallesi pazar yerindeki konsere, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türk sanat müziğinin güçlü yorumcusu Muazzez Abacı, etkinliğe katılan vatandaşların alkışlarıyla sahneye çıktı. 

Seslendirdiği şarkılarla hayranlarına unutulmaz anlar yaşatan Abacı, Bursa'nın Türkiye'nin en güzel ve en yaşanabilir şehirlerden birisi olduğunu belirterek Zeki Müren ve Müzeyyen Senar gibi ünlü Türk sanat musikisi sanatçılarının Bursa'dan yetiştiğini belirtti. Bursalılar ile sanatçılık hayatında yaşadığı bir anısını da paylaşan Abacı, "Benim için çok değerli olan sanatçılardan Müzeyyen Senar'ı dinlemeyi çok seviyorum. Ankara Radyosu'nda stajyer sanatçıyken aylık 230 lira burs alıyordum. Türk sanat müziğinin güçlü sesi Müzeyyen Senar hanımefendi, Ankara'da bir gazinoda konser vermeye gelmişti. Ben de usta sanatçının şarkılarını dinlemek istiyordum. Gazinoya girebilmek için kolumdaki 'Nacar' marka kol saatimi verdim. Ve gazino çıkışında hiç pişman olmadım" dedi. 

Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan Abacı, sevenlerinden tam not aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 11:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?