7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Muhsin Yazıcıoğlu, Bursa'da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin PKK ile değil, uluslararası güçlerle savaştığını belirterek, "Kürt benim kardeşim, PKK ortak düşmanımızdır" dedi. 

Partisinin kongresine katılmak için Balıkesir'e giderken uğradığı BBP Bursa İl Başkanlığı'nda bir toplantı düzenleyen Genel Başkan Yazıcıoğlu, 1,5 yıl önce hükümet yetkililerine terör ve ekonomik meselelerin çözümü konusunda bir rapor sunduklarını hatırlattı. Terörle mücadele konusunda, bölgede karakol uygulamasından vazgeçilerek özel harekat timlerinin görevlendirilmesi gerektiğini belirttiklerini ifade eden Yazıcıoğlu, geçen gün yapılan terör zirvesinde; polis teşkilatının özel timinin bölgede görevlendirilmesini, TSK'nın da özellikle sınırda ve sınır ötesi takiplerde teröristlerle özel eğitilmiş timlerle mücadele etmesinin benimsendiğini ifade etti. 

Siyasetin öngörü, doğru karar verme ortada tehlike yokken tedbir alma sanatı olduğunu ifade eren Yazıcıoğlu, "Siyaset, şehit cenazelerinin ardından ağıt yakmak, 'Kanı yerde kalmayacak' demek değildir. Terörle ilgili ciddi tedbirler almalı. Teslim olmayan, güvenlik güçlerince yakalanan üst düzey terör örgütü mensupları için idam cezası uygulanmalı. Buna, 'İnsani değil' diyenler var. Dağlıca'da Aktütün'de şehit düşürülen askerler, Diyarbakır'da hain pusu ile taranarak öldürülen polis evlatlarımız, hainlerce bırakılan bombanın patlaması sonucu karnındaki bebekle birlikte ölen kadınımıza yapılanlar mı insanca? Bu insanlıktan bahsedenler hep teröristin mi hakkını savunuyor? Karakol basarak mayın döşeyenlere idam cezası vermeyip çiçekle, çelenkle mi gideceksiniz?" diye konuştu. 

Uluslararası güçlerin İran için ''PEJAK''ı, bölgede huzursuzluk çıkarsın diye El Kaide'yi, Taliban'ı desteklediğini, PKK'ya da kol kanat gerdiğini öne süren Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz PKK ile değil uluslararası güçlerle savaşıyoruz. Türkiye'nin 1946 yapılan bir anlaşmaya göre, teröristleri sınır sonrası 75 kilometre takip etme, terörden kaynaklanan zararları için de tazminat isteme hakkı var. Türkiye bu anlaşmadan doğan haklarını kullanmalı. Türkiye'de Türk-Kürt sorunu yok. Türkler ve Kürtler, etle tırnak, ruh ve beden gibidir. Kanımız, terimiz, soyumuz, kız alıp vermekle karışmıştır. Kürt benim kardeşim, PKK ortak düşmanımızdır. Bölgenin eğitim, sağlık ve diğer sosyal alanda geri kalmasında en önemli etken olan PKK, kesinlikle Kürtlerin temsilcisi olamaz." 

Yazıcıoğlu, bölgede yeniden gündeme gelen olağanüstü hal uygulaması ile ilgili olarak da, "Terör sadece o bölgede değil, İstanbul'da, Ankara'da ve diğer illerde de var. Atatürk'ün de dediği gibi, 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh tüm yurttur.' Biz OHAL uygulamasını uygun bulmuyoruz'' dedi. 

Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun, Aktütün Karakolu'na yapılan saldırının ardından gerçekleşen hava saldırılarını tatilde golf oynarken yönettiği yönündeki haberleri de değerlendiren Yazıcıoğlu, ''Çok ciddi bir gaf yaşanmıştır. Elbette tatil yapmak, tatildeyken spor yapıp golf oynamak onun da hakkıdır. Keşke, 'Aktütün'e ben mi gidecektim?' demek yerine, görevini aksatmadığını ancak en doğrusunun tatilini keserek Ankara'ya gitmesi olduğunu kabullenseydi. Bu daha doğru bir davranış olurdu" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 18:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?