7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Muhtaçlar için 'Hayır Mağazası' açıldı

Bursa'da, Fakirler ve Muhtaçlara Yardım Derneği tarafından yoksul vatandaşlar için 'Hayır Mağazası' açıldı. 

Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Bursa Şube Başkanı Osman Arıcı, Tahtakale Mahallesi'nde kurulan yeni hizmet binasında faaliyet gösteren mağazayı kurmakla, kentte bir ilki başardıklarını söyledi. Mağazayı oluştururken, ihtiyaç sahiplerini en iyi şekilde giydirebilmek ve doyurabilmek fikrinden yola çıktıklarını ifade eden Arıcı, mağazaya gelen vatandaşlara kendi istediklerini verdiklerini söyledi. İhtiyaçlarını karşılamak için mağazaya gelen fakir vatandaşlara, evlerine dönmeleri için de ücret
ödendiğini ifade eden Arıcı, "Bu mağazada gıda, konfeksiyon, kırtasiye, kömür ve odun yardımı yapılmakta. Daha önceleri, yaptığımız yardımları torbalarla dağıtıyorduk. Ancak, bu dağıtım sisteminin sağlıklı olmadığını anladık. Çünkü herkesin beden ölçüleri ve beğenileri farklı. Muhtaç insanların da giysi alırken tercih yapma hakları var. Şu anda tespit ettiğimiz 500 fakir ve muhtaç olan aileye yardım yapıyoruz. Bugünden itibaren gelecek olan ailelere görevlilerimiz tarafından istedikleri verilecek. Öğrencilerimize burs yardımı da yapıyoruz" dedi. 

Mağazada dağıttıkları giysileri hayırsever vatandaşların yardımıyla temin ettiklerini belirten Arıcı, yardımların artması halinde mağaza sayısını artıracaklarını kaydetti. Açılışını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Bursa Valisi Şahabettin Harput'un yaptığı mağazada, bir aile için gerekli tüm ihtiyaçlar yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 15:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?