7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Muhtarlardan başkana tam destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Merinos Kültür Merkezi’ndeki iftarında bir araya gelen muhtarlar, Bursa’daki değişimin devam etmesi için önümüzdeki dönem de Başkan Şahin’le birlikte çalışmak istediklerini dile getirdiler.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Merinos Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, ülkenin demokratikleşme sürecinde, muhtarların yerel yönetimlerin vazgeçilmez unsurlarından olduğunu söyledi. Hizmetlerin halka ulaşmasında muhtarların Büyükşehir Belediyesi’nin gözü, kulağı olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Sizler demokrasinin uç beylerisiniz. Vatandaşın ihtiyaçlarını gidermek için çabalıyorsunuz. Güzel işlerin yapılması noktasında köprü görevini görüyorsunuz” dedi. Şahin, Ramazan ayında özellikle ihtiyaç sahiplerini yetkililere bildirmeye çabalayan muhtarların omuzlarında ciddi sorumluluklar olduğunun da altını çizdi.

“2014'E KADAR HEP BİRLİKTE HİZMETE DEVAM”

Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hizmetlerin sinevizyon gösterisiyle konuklara aktarıldığı yemekte, Başkan Şahin, Bursa’nın metropol bir kent olduğunu ve şehrin hızlı adımlarla ilerlediğini kaydetti. Beş yılda hayata geçirilen projelerin halka sunulana kadar pek çok safhadan geçtiğine işaret eden Şahin, “Bu güzel kentte sizlerle birlikte halkımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Görevli olduğunuz noktalarda elinizden geldiği kadar en iyi hizmeti vermeye çabalıyorsunuz. 2014 yılına kadar birlikte aynı şekilde aynı tempo ile hizmete devam” şeklindeki sözleri, muhtarlar tarafından uzun süre alkışlandı.

“BURSALILAR HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIK”

Bursa’nın doğusundan batısına kadar her noktasına hizmet götürmeyi amaçladıklarını kaydeden Şahin, “Seçimlerden önce siyaset yapılır, sonra yapılmaz. Ben herkesin başkanıyım. Çalışmalarımı bu yönde gerçekleştiriyorum” dedi. Muhtarların vatandaşlarla diyaloğunun yöneticilerin yükünü hafiflettiğini ifade eden Şahin, vatandaşlarla yöneticiler arasındaki bağlar ne kadar sağlam olursa Bursa’ya o kadar iyi hizmet edileceğini belirterek, “Gelecek nesillere daha güzel bir Bursa bırakmayı hedefliyoruz. Marka kent olma yolunda adımlar atıyoruz. İnsanların hayırlısı insana hizmet edendir. Halka hizmet Hakka hizmet etmektir. Bu şehrin insanları her şeyin en iyisine layıktır” şeklinde konuştu.
Başkan Şahin konuşmasının ardından muhtarlara Merinos Parkı ve Atatürk Kültür Merkezi projesi hakkında bilgiler verdi.

“BURSA DAHA GÜZEL OLACAK”

Muhtarlar Derneği Başkanı ve Tuzpazarı Muhtarı Ferruh Sevimgil de, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in kentin olduğu gibi muhtarların da taleplerine cevap verebilmek için gayret gösterdiğinin altını çizerek, teşekkür etti. Sevimgil, muhtarları bir araya getiren davetinden ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’e teşekkür etti. Çekirge Mahallesi Muhtarı Mehmet Taşkeser ise, “Sorunlarla uğraşmaktansa çözümler üretmeye çabalayan Başkan Şahin’e teşekkür ediyorum. 2004 yılından bu yana Bursa’da büyük değişim yaşandı. Bu değişime şahit olmak gurur verici bir duygudur. Önümüzdeki dönem seçim dönemi. Diliyorum ki, hepimiz aynı şekilde burada olursak, Bursa daha güzel olacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 10:24:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?