7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Mülteci operasyonu

Bursa polisinin gerçekleştirdiği operasyonda kaçak yollarla Yunanistan'a gitmek isteyen Afganistan uyruklu 70 mülteci yakalandı. İnsan tacirleri tarafından can yelekleri dağıtıldığı mültecileri yurtdışına kaçırmak isteyen 2 şoför ve 1 organizatör gözaltına alındı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suç ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İran sınırından Türkiye'ye girerek İzmir üzerinden Yunanistan'a mülteci götürüldüğü ihbarını alan Mali Büro ekipleri harekete geçti. Yalova Yolu üzerinde, minibüs ve kamyonetleri kontrol eden ekipler 2 aracı takibe aldı. Araçların birbirinden ayrılmaması, şerit değiştirirken birlikte değiştirmeleri ve lastik havalarının inik olmasından şüphelenen polis ekipleri Mustafakemalpaşa ilçesi girişinde kamyonet ve minibüsü durdurdu. Bir minibüs ve bir brandalı kamyonette yapılan aramada 69 Afganistan, 1 Pakistan uyruklu 70 mülteci yakalandı. Olayla ilgili olarak araçların şoförleri İsmail K. (27), Nebi K. (22) ve organizatör Hacı Yusuf A. (32) gözaltına alındı. İzmir'de 70 mültecinin ölümüyle sonuçlanan tekne faciasının sonrasında yakalanan mültecilere, can yelekleri dağıtıldığı ortaya çıktı.
 
Mültecilerin İzmir'den teknelerle Yunan adalarına geçecekleri tespit edilirken, şahıslardan kişi başı can yelekleri dahil 3 bin 500 ile 7 bin dolar arasında para alındığı öğrenildi. Ayaklarında çorap üzerlerinde ise kazak bulunmayan mülteciler sınır dışı edilmek üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki sorguları tamamlanan İsmail K., Nebi K. ve organizatör Hacı Yusuf A. ise "Göçmen kaçakçılığı" suçundan adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 13:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?