8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Mültecilere 5 yıldızlı otel

Bursa'da mültecilerin barınması ve sınırdışı işlemleri sırasında rahat etmeleri ve dinlenmelerini sağlamak amacıyla yapımına başlanan mülteci oteli inşaatı yıl sonunda tamamlanıyor. 

Bursa Valiliği tarafından 200 metrekare alan üzerine Yabancılar Şube Müdürlüğü yanına yaptırılan 3 katlı Mülteci Oteli inşaatı yıl sonunda tamamlanacak. Birleşmiş Milletlerin belirlediği insan hakları kanunu gereğince mültecilerin rahat etmeleri ve dinlenmeleri amacıyla yapılan ve odalarında duş, tuvalet, televizyon ile telefon hattının olduğu 5 yıldızlı Mülteci Oteli 140 bin YTL'ye mal olacak. 

Duaçınar mevkiindeki modern binasında hizmet vermeye başlayan Yabancılar Şube Müdürlüğü'nün hemen yanında yıl sonunda hizmete girecek olan mülteci oteli, vize ihlali, izinsiz çalışma, yurda kaçak girme ve fuhuş suçlarından dolayı sınır dışı edilecek olan mültecilerin barınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılayacak. Yılbaşından bugüne kadar jandarma ve polis ekipleri tarafından vize ihlali yapan, izinsiz çalışan ve yurda kaçak giren 324 kişi, Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sınırdışı edilirken, Bursa'da 19 bin 583 kişiye oturma izni, 641 yabancı uyruklu vatandaşa ise çalışma ve ikamet izni verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 15:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?