8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

MÜSİAD'dan ortak satınalma platformu

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi Başkanı Ahmet Güleç, MODEF EXPO Fuarı'nda yaptığı basın toplantısında, bir milyar dolara yaklaşan ihracat rakamlarına rağmen İnegöl'ün daha ileriye gitmesi, ekonomik pazarda daha büyük rol alması gerektiğini düşündüklerini, bunun için 'Ortak Satın Alma Platformu' oluşturduklarını belirtti. 

MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkan Yardımcısı Haluk Özbek, Yönetim Kurulu Üyeleri Harun Erdal, Erkan Atalayın ve Şefik Akyol, Genç MÜSİAD Başkanı Mustafa Kılıç ile MÜSİAD İnegöl Şubesi üyelerinden Mustafa Süsveren, Ramazan Erguvan ve Avukat Vildan Yılmaz'ın katıldığı toplantıda, dünya genelinde yüzyılın en büyük ekonomik krizlerinin birinin yaşandığını belirten MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Ahmet Güleç, "Bizler işverenler olarak bu krizi yakından takip etmekteyiz. Krizden en asgari şekilde etkilenmek ve krizi bir fırsat kapısı olarak değerlendirerek önemli projeler gerçekleştirmekteyiz. Bilindiği üzere İnegöl bir mobilya, tarım, köfte, kaplıca ve sanayi şehridir. Başta mobilya ve tekstil olmak üzere bir çok sektör de önemli ihracatın gerçekleştirildiği İnegöl'ümüz, verdiği dış ticaret fazlasıyla da Türkiye'nin örnek bir yerleşim merkezidir" dedi. 

İnegöl'de, mobilya ve diğer sektörlerde, ürün, hizmet ve yarı mamul alımlarını en ucuza temin etmek istediklerini belirten Başkan Güleç, "İlçedeki sektörlerin her türlü dalgalanmadan asgari seviyede etkileneceği, en uygun fiyat ve ödeme seçenekleri ile satın almayı sağlayacak 'Ortak Satın Alma Platformu' Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma olacaktır. Proje ile satın alma rakamlarını birleştirerek, hatırı sayılır büyüklüklerde rakamlarla tedarikçi firmalardan teklifler alarak, gerçekleştireceğimiz bu çalışmada amacımız, en küçük firmamızın bile doğru fiyatlarla alım yapmasını sağlamak olacaktır. İyi niyet, dürüstlük çerçevesinde bu hareketimizle hem üreticinin hem de tedarikçinin hakkaniyetli kar marjları ile kazanç sağlamasını hedefliyoruz. Geliştirdiğimiz bu proje sayesinde, sektörlerin devleriyle rekabet etme fırsatı da yakalanacaktır. Artık birleşmenin öneminin arttığı bu günlerde, oluşumun hayata geçirilmesiyle birlikte ne denli doğru bir adım atıldığı da ortaya çıkacaktır. Bu bağlamda ilk etapta sadece MÜSİAD üyelerini kapsayacak bu oluşumda yer alacak firmalara formlar göndereceğiz. Başlatacağımız çalışmada, firmaların bilgileri bizim için büyük önem arz edecektir. Hassasiyetle korunacak olan bu çalışmada formların eksiksiz bir şekilde doldurulması büyük önem arz etmektedir. İşlemler, genel sekreter tarafından, sözleşmeler de avukatımız tarafından yapılarak, çalışmalar yürütülecektir. Başkanlığını da yapacağımız 'Ortak Satın Alma Platformu'nun şimdiden İnegöl'e hayırlar getirmesini dileriz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 12:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?