7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Mustafakemalpaşa'da dama heyecanı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Dama Turnuvası başladı. 

3 gün sürecek olan şampiyonada 96 usta damacı kıyasıya mücadele edecek. Zihin sporları arasında önemli bir yeri olan Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarında ‘Türk daması’ adıyla oynanan dama, Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından yeniden yaşatılırken, bir araya gelen usta damacılar arasındaki sevgi ve saygı bağları da güçlendirildi. 

Bakanlık desteği olmamasına rağmen organizasyonu tamamen belediye tarafından yapılan Dama Turnuvası’na katılan yarışmacılar, Mustafakemalpaşa’yı ‘Damanın Kırkpınarı’ diye adlandırıyor. 

Bu yılki turnuvaya bekleneninde üzerinde kurum ve kuruluş sponsor oldu. Kapalı pazar yerinde başlayan turnuvanın açılışında ilk konuşmayı yapan Organizasyon Komite Başkanı Kemal Demirbaş, "Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişi olan dama tarihinde damanın ayakta tutulması için Mustafakemalpaşa Belediyesi kadar mücadele eden bir yer göremedim. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi. 

Belediye Başkanı Hayri Öztetikler ise, "Bugün birçok ülke zihin sporlarına önem vererek ustalar yetiştirmiş ve ülkelerini ön plana çıkarmayı başarmıştır. Kentimizde 9 yıl önce başlattığımız dama müsabakaları turnuvaya dönüşmüş, diğer il, ilçe ve hatta yurtdışına sıçramıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 17:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?