7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Mustafakemalpaşa'da kurtuluş töreni

Mustafakemalpaşa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. 

Törene, İlçe Kaymakamı Adem Saçan, Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, Garnizon Komutanı Binbaşı Necat Engin, Emniyet Müdürü İskender Çalışır, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri, bir çok kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı. 

Cumhurluk alanındaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı'na kamu kurum ve kuruluşları tarafından çelenk sunuldu. Daha sonra tören alanına giren temsili milis kuvvetlerinin bağımsızlığı sembolize eden bir kız öğrencinin, zincirlerini kırarak kurtarılması canlandırıldı. 

Törende konuşan Belediye Başkanı Öztetikler, "Vatanımızın her bir karış toprağı için yedisinden yetmişine nice can feda oldu. Ulusal bağımsızlık için verilen kurtuluş mücadelesinde çok canlar kaybedildi. Vatanımızın her karış toprağı şehitlerimizin kanıyla bulandı. O yıllardan bugünlere bizlere emanet bırakılan vatan topraklarımızın kıymetini bilerek yaşamalıyız" dedi. 

İlçe Kaymakamı Saçan, Başkan Öztetikler ve Garnizon Komutanı Binbaşı Engin'in halkı selamlamasının ardından Rumeli Halk Dansları Topluluğu ve Bursa Mehter Takımı gösteri yaptı. İlçede bulunan Türkücü Arif Şentürk'ün kısa konseri ise vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi. Törenin ardından ilçe protokolü, şehitliğe geçti. Buradaki törende de Kaymakam Saçan tarafından şehitlik anıtına çelen bırakıldı. Daha sonra İlçe Müftüsü Ahmet Alınmaz tarafından şehitler için dua edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 17:30:48
Güncelleme :14 Eylül 2008 Pazar 17:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?