7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Mustafa'ya Bursa'da gala

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali kapsamında, gazeteci yazar Can Dündar'ın 'Mustafa' adlı belgeselinin gösterimi yapıldı. 

Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen galaya 'Mustafa'nın yönetmeni Can Dündar, Hülya Koçyiğit ve Osman Sınav ile Kırgızistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Sultan Rayev katıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamından kesitlerin yer aldığı eser, Bursalılardan yoğun ilgi gördü. 

Kokteylle başlayan galada sinema salonunu dolduran konuklar gösterimin ardından Can Dündar'ı alkış yağmuruna tuttu. Gecenin sonunda Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, Can Dündar'a bir çini vazo armağan etti. Galanın ardından gerçekleştirilen söyleşide Dündar, sevenlerinin sorularını cevapladı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 15:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Evren Atabek IP: 85.103.196.xxx Tarih : 1.12.2008 04:37:38

Hep kötü eleştiriliyora bende ekleme yapmak istedim. Sunum efekleri güzeldi. Ama Atatürkkün yaşamı 110 dk sığmayacağından herşey yüzeysel geçirmiş. Köşkte istiraate geçtiği dönemde kitaplarını yazmıştır. Mesela Geometri Kitabı. Yürütmenin başı değildir. Başbakanı vardır. Şimdiki Cumhurbaşkanları gibi. Nedense bir hayranlık başkanlık sistemine, A.B.D. başkanları gibi davranmasını isteniyor cumhurbaşkanların... Yalnızdı son zamanlarını temasını çok işlemiş. Kimin 100 tane yakın arkadaşı olur. Her insanın parmaklarıyla sayacağı kadar arkadaşı olur. Bu gecede gördüğüm; birkaç bölüm sürmesi gereken bir anlatım olması gerektiği. Sefiller kitabının uyarlamasında bile filmler 3 saatten önce bitirilemiyor.