7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Müze kart' tanıtıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, vatandaşların müze ve ören yeri ziyaretlerini artırmak maksadıyla başlattığı 'müze kart' uygulaması Bursa'da tanıtıldı. 

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu binasında düzenlenen toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, vatandaşların müze ve ören yeri ziyaretlerini artırmak, tarih ve arkeoloji bilincini yükseltmek amacıyla başlattığı ve sadece Türk vatandaşlarının kullanabileceği 'Müze Kart' uygulaması tanıtıldı. 

Toplantıda konuşan TÜRSAB Genel Merkezi Müze Kart Bölümü Sorumlusu Yasemin Dönmez, 18 Haziran'da başlatılan projeyle 300'ü aşkın müze ve ören yerinin gezilebileceğini söyledi. Kartın üzerinde yer alan chiple, vatandaşların nereleri, ne zaman gezdiğinin kaydedildiğini ve istatistik oluşturmada kullanılacağını açıklayan Yasemin Dönmez, "Amaç, tüm vatandaşlarımızın turizm yerlerini gezmeleri ve alışkanlık kazanmalarıdır. Şu anda sadece bakanlığa bağlı yerlerde bu uygulama geçerli. İnsanlarımız, 20 YTL'ye aldıkları kart ile müzeleri istediklerin kadar gezebilir. TBMM ile de anlaşma sağlandığında milli saraylar da bu kapsamda gezilebilecek. Vatandaşlar, temin ettikleri geçici kartları 2-3 ay içerisinde gezdikleri müzelerde, kimliklerini göstererek asıl kartlarla değiştirebilir. Asıl müze kartları, Kültür Bakanlığı'na bağlı müzelerde, ören yerlerinde, TÜRSAB genel merkezinde temin edilebilir. Sadece Türk vatandaşlarının yararlanabildiği projeden, öğrenciler yararlanamayacak" dedi. 

İnsanların çok büyük ilgi gösterdiğini belirten Dönmez, Bursa'da geçici müze kartlarının aslıyla değiştirilebileceği bir yerin henüz bulunmadığını, alt yapı oluşturulduktan sonra bu sıkıntının da giderileceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 14:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?