8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Nefes kesen fidyeci operasyonu

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, bir kişiyi başına çuval geçirip kaçırarak, ailesinden para isteyen fidyeciler, jandarmanın nefes kesen operasyonuyla saklandıkları çiftlik evinde yakalandı. Fidyeciler, kaçırıp zincirle bağladıkları gencin akrabaları tarafından linç edilmek istendi. 

Polisiye filmleri aratmayan olay, dün gece saat 23:30 sıralarında Orhangazi-Göl yolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre E.T. (21) ve K.H. (33), daha evvel tanıştıkları T.Ç.'yi (34) Orhangazi merkezinde zorla bir araca bindirerek kaçırdı. Araca zorla bindirdikleri T.Ç'nin kafasına çuval geçiren ve silahla tehdit eden E.T. ve K.H., şahsı göl yolu üzerindeki terk edilmiş bir çiftlik evine götürdü. Burada T.Ç.'nin cebindeki 5 bin dolar ile 400 YTL parayı ve cep telefonunu gasp eden iki zanlı, daha sonra T.Ç.'den, ailesini arayarak, 15 bin YTL parayı İstanbul Gaziosmanpaşa'daki PTT şubesine yatırmalarını söylemesini istedi. Silah zoruyla ailesini arayan T.Ç., parayı yatırmalarını istedi. 

T.Ç. ailesiyle telefonda görüştüğü esnada, fidyecilere fark ettirmeden Kürtçe tutulduğu yeri söyledi. Ailesi durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma, çiftlik evine operasyon düzenledi. Çiftçilik ve hayvancılık yapan T.Ç'yi kaçıran iki zanlı ile jandarma ve olay yerine gelen akrabaları arasında ilk anda bir silahlı çatışma yaşandı. Olaya el koyan jandarma, nefes kesen operasyon sonucunda T.Ç.'yi kurtardı. 

Zanlılardan E.T. yakalanarak gözaltına alınırken, diğer zanlı K.H. kaçmayı başardı. Jandarma tarafından yakalanan E.T., T.Ç.'nin akrabaları tarafından linç edilmek istendi. Jandarma duruma el koyup ortamı sakinleştirdikten sonra, kaçan zanlının peşine düştü. K.H., kısa süre sonra ilçeye bağlı Cihanköy'de yakalanarak gözaltına alındı. 

Fidyecilerin, T.Ç.'nin çiftlik evinde el ve ayaklarını zincirle bağladıkları ortaya çıktı. Zanlılarla birlikte bir adet kuru sıkıdan bozma tabanca ile ses değiştirici bir cihaz ve zincir ele geçirildi. T.Ç.'yi kaçırdıkları ve parası ile cep telefonunu gasp ettiği iddia edilen ve iki zanlı tutuklandı. Olayla alakalı tahkikat devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 13:26:16
Güncelleme :26 Ocak 2008 Cumartesi 13:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?