7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Nergis Grubu'nda mutlu son

Cavit Çağlar'a ait Yeşim, Sifaş, Nergis ve Polylen fabrikalarında 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi anlaşmayla sonuçlandı.

Sözleşme sonrası, lokavt kararı kaldırılırken, işçiler ilk 6 ay için yüzde 5, diğer 6'şar aylık dönemler için yüzde 4 zam alacak


Nergis Grubu'nda, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 4.5 saat süren toplantı sonucu anlaşmayla sonuçlandı. Görüşmelere Türk-İş'e bağlı Teksif Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat ve merkez yönetimi ile Nergis Holding adına Devlet eski Bakanı İşadamı Cavit Çağlar ve Mustafa Çağlar ile danışmanları katıldı.


Teksif Genel Başkanı Nazmi Irgat, Çağlar Grubu'na bağlı Nergis, Yeşim, Sifaş ve Polylen fabrikalarında çalışan ve yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandığını ve imza atıldığını söyledi. Irgat, tekstil sektörünün son 3 yıldan beri zor bir süreçten geçtiğini, dolar kurundaki düşüşün ve serbest dolaşımın tekstil sektörüne ağır yükler getirdiğini ifade ederek, "Bu sıkıntı çok güçlü Çağlar Grubu'na da yansıdı. Grubun gerekli krediyi kullanamaması işletmeyi zora sokmuştur. Sözleşmenin anlaşmayla sonuçlanması gelecek için yararlı olmuştur" dedi.


Sözleşme, Yeşim, Nergis, Sifaş ve Polylen'de çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi kapsıyor. Sözleşme 5 ay ileri çekilerek 1 Ocak 2008 tarihinden geçerli olmak üzere ilk 6 ay için yüzde 5, 2,3 ve 4'ncü 6 aylar için de yüzde 4 ücret artışı ile sosyal haklarda önemli artışlar sağlanıyor. 01 Ağustos -31 Aralık 2007 tarihleri arasındaki toplu iş sözleşmesi farkının ise yeni dönem toplu sözleşme süresi bitimine kadar taksitler halinde işçilere ödenecek.
Bu arada, yapılan görüşmelerde, Nergis Tekstil'deki işveren lokavt uygulamasını kaldırmayı kararlaştırdı. Fabrikada çalışan işçilerden 150'si hafta sonuna kadar işbaşı yapacak, geri kalan yaklaşık bin işçi ise bir ay sürecek 2008 yıllık ücretli izne çıkartılacak.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 20:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?