8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Nevruz zanlıları adliyeye çıkartıldı

Bursa’da DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın bölücübaşını övücü ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit edici konuşma yaptığı nevruz kutlamasında, terör örgütü lehine slogan attıkları belirlenerek yakalanan 2'si kadın 17 kişi adliyeye çıkartıldı.

Cumhuriyet Savcılığı, yaptığı konuşma nedeniyle de DTP Milletvekili Yıldız'ın dokunulmazlığının kaldırılıp, yargılanması için TBMM Başkanlığına yazı yazmıştı.

Bursa’da DTP’nin düzenlediği Nevruz Kutlaması, 23 Mart günü Gökdere Bulvarı’nda yapıldı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı kutlamalara katılan DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Öcalan’ı selamlayarak başladığı konuşmasında, “Selam Mazlum’un, Deniz Gezmiş’lerin, Mahir Çayan’ların yoldaşlarına, selam zindandaki genel başkanımıza ve siyasi tutsaklara” dedi. 

Siirt Emniyet Müdürü’nün DTP Milletvekili’nin elini sıkmamasını da hatırlatan Bengi Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’yi yönetenlere de seslenerek, “Siz Türkiye’yi böyle yöneteceğinizi mi sanıyorsunuz? Bizim uzanan ellerimizi Siirt’te, Van’da Batman’da geri çevirirseniz, biz sizi bir daha oraya sokmayız haberiniz olsun” diyerek tehdit savurmuştu.

KAMERA KAYITLARINDAN YAKALANDILAR

Gösteriyle ilgili Bursa Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında çekilen görüntüleri ve fotoğrafları izleyen polis, bölücü örgüt ve elebaşı lehinde sloganlar atan Sedat Şakar (27), Hakan Şakar (22), Sevda Getiren (27), Beytullah Tekin (25), Erhan Toksun (28), Şehmuz Artun (30), Timur Gökalp (29), Sıddık Kılıç (33), Feyat Taş (33), Haşim Oğlağa (21), İdris Yarcin (22), Mehmet Can Şahin (33), Keremşah Sezek (19), İbrahim Bozkurt (31), Mürevvet Yıldırım (28), 17 yaşındaki E.S. ile 16 yaşındaki E.C.'yi gözaltına aldı. Feyat Taş’ın evinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabanca ve 9 fişek ele geçirildi.

Fomara Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 2’si kadın 15 zanlı ile Çocuk Şubesi’nde tutulan 18 yaşından küçük 2 zanlı bugün ‘Terör Örgütü elebaşı lehine slogan atmak’, ‘örgüt elebaşını başkan olarak nitelendirmek’ ve ‘örgüt üyesi olmak’ suçlarından adliyeye çıkartıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 13:03:57
Güncelleme :18 Nisan 2008 Cuma 13:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?