7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Nilüfer Belediyesi'ne çevre ödülü

Nilüfer Belediyesi, 2 yıl önce başlattığı “Bitkisel Atık Yağ Projesi” ile Özel Kalem Dergisi’nin 2008 yılı “Yerel Yönetim Ödülleri” kapsamında “Doğal Çevrenin Korunması” kategorisinde ödül aldı.

Özel Kalem Dergisi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen “Yerel Yönetim Ödülleri 2008” yarışmasına 16 valilik ve 72 belediye katıldı.

“Planlama ve Tasarım”, “Tarihi Mirasın Korunması”, “Doğal Çevrenin Korunması”, “Eğitim ve Kültür”, “Sosyal Sorumluluk” ve “Katılımcı Demokratik Yönetim” olmak üzere toplam 6 kategoride gerçekleştirilen yarışmada Nilüfer Belediyesi evsel atık bitkisel yağların ekonomiye kazandırılması ve doğanın da bu yağların atılmasından kaynaklanacak kirlilikten korunması amacıyla 2 yıl önce başlattığı “Bitkisel Atık Yağ Projesi” ile “Doğal Çevrenin Korunması” kategorisinde ödül aldı.

İstanbul Bahçeşehir Koleji Büyük Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ödülü Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) eski Başkanı Hayrettin Karaca’nın elinden aldı.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bitkisel Atık Yağ Projesi”ni evsel atık bitkisel yağların ekonomiye kazandırılması ve doğanın da bu yağların atılmasından kaynaklanacak kirlilikten korunması amacıyla 2 yıl önce başlattıklarını belirterek, “Atık yağların toplanarak ekonomiye kazandırılması son derece önemli. Ama işin çevre boyutu ve bu atık yağların çevreye atılmasından doğacak sorunları önlemek daha çok önemli. Halkımızı bilinçlendirerek devam eden bu projenin Türkiye’ye de örnek olması bizlerin ne kadar anlamlı bir projeye imza attığımızı gösteriyor” dedi.

Daha sonra konuşan Özel Kalem Dergisi imtiyaz sahibi Erengül Bilenser ise, Özel Kalem Dergisi’nin Türkiye’deki tüm yerel yönetimler ve yöneticiler ile tarafsız diyaloğu olduğunu belirterek, “Kentler arasındaki paylaşım ve etkileşimi kendi iletişim yetenekleriyle güçlendiren bir dergiyiz. Kentlerin gelişiminde tüm sivil toplum kuruluşlarıyla yan yana durabilen bir dergiyiz. Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetimler Ödülleri bizlerin en büyük hayaliydi. Bugün bu hayali gerçekleştirirken, ortaya çıkan sinerji üzerimizdeki sorumluluğun ne denli önemli olduğunu ortaya koydu” şeklinde konuştu.

Seçici Kurulu; Dr. Cevat Geray, Prof. Dr. Ruşen Keleş, Nuri Çolakoğlu, Oktay Ekinci, Sadun Emrealp, Prof. Dr. Zekai Görgülü, Prof. Dr. Handan Türkoğlu ve Erdoğan Bilenser’den oluşan yarışmanın geleneksel hale getirileceği belirtildi

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 15:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?