8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Nilüfer Müftülüğü'nden aile konferansı

Nilüfer Müftülüğü tarafından "İslam'da aile ve önemi" konulu bir konferans düzenlendi. 

Nilüfer Diyanet Eğitim Merkezi konferans salonunda verilen konferansa, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kaya, Osmangazi Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, Nilüfer İlçe Müftüsü Faruk Arvas, çok sayıda din görevlisi ve vatandaş katıldı. Müftü Faruk Arvas, toplumun güçlü ve sağlam olmasının yolunun aileden geçtiğine işaret ederek, "Aile, bir toplumum çekirdeği ve omurgasıdır. Cemiyetin temeli ailedir. Aile ne kadar sağlam olursa cemiyet de o derece güçlü ve sağlam olur. Cemiyetin temeli aile, ailenin temeli de sağlam bir iman, sadakat, iffet, haya ve karşılıklı sevgi ve anlayış gibi manevi değerlerdir. Benliğinden, inancından, milli ve manevi faziletlerinden, İslami örf ve adetlerden uzaklaşarak ruhsuz, köksüz, inançsız yetişen nesiller, aşağılık kompleksinin içinde, sapık fikir ve yabancı ideolojilerin esiri olmaya mahkumdurlar" dedi. 

Daha sonra kürsüye gelen Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Kurt, ailelerin çatırdamasının önüne geçemeyen toplumların ferdi hayat yaşamaya başladığına dikkat çekti. İçtiami, ailevi ve dini değerlerden uzaklaşan nesillerin başına buyruk, bencil bir insan haline geldiğini hatırlatan Kurt, "Ailenin insana kazandırdığı en önemli özellik, insanı bencil düşüncelerinden uzaklaştırmasıdır. Ailesinden uzakta yaşayanlar, aileden kaçanlar aynı zamanda toplumdan, değerlerinden, dinlerinden de kaçıyorlar. Ailesinden kaçan, kutsal değerlerinden kaçan insanları bekleyen birçok tehlike var" diye konuştu. 

Bu tehlikelerden bir tanesinin intihar olduğunu dile getiren Kurt, "İntihar düşüncesi gibi sinsi bir hastalık, sessiz sedasız aniden insanlar arasına girebiliyor. Bunun temelinde bencil, egoist, ferdi yaşama arzusu yatmaktadır. Daha sonra dinden kaçış da var. Bu insanlar, intihar edenler, dinsiz insanlar değil. Yapılan araştırmalarda bunların geçmiş dönemlerinde belli bir dinin mensubu oldukları görülüyor. Ailesinden ayrı yasayan gencecik çocuklar, altından kalkamayacağı manevi buhranlarla karşı karşıya geldiklerinde intiharı tercih ediyor. Artık onları bu eylemlerinden vazgeçirecek sevdiklerini yanlarında bulamıyorlar." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 14:48:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?