8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Nilüfer Vadisi gün sayıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, şehrin yeni cazibe merkezi olacağını düşündükleri projeyi, kasım ayında tamamlamayı planladıklarını söyledi. 

Abdal Köprüsü'nde incelemelere başlayan Başkan Şahin, çalışmaları yakından inceledi. İnceleme sonrası çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Şahin, "Nilüfer Vadisi, rekreasyon çalışmaları sonucunda Bursa'nın yeni cazibe merkezlerinden biri olacak. Bu proje, inanıyorum ki Bursa'nın vizyonunu değiştirecek. 5.5 kilometrelik bir alanda yapılan rekreasyon çalışmaları sonucu bisiklet yolu, seyir platformu, ahşap köprüler, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları, otopark, yaya yürüme yolları, kır kahveleri, su oyunları havuzu ve yeşillendirme çalışmaları ile Bursa'nın görünüşüne can verecektir. Bu proje 5,5 kilometre boyunca 240 bin metrekare yeşil alan, 70 bin metrekare dere yatağı, 40 bin metrekare yürüyüş ve bisiklet yollarından oluşuyor. 
Dere yatağının 3,5 kilometrelik bölümünde yatak kenarları, büyük kayalar ile desteklenerek derenin menderes oluşumunun engellenmesi sağlanıyor" dedi. 

Dere yatağının her iki bölümüne proje gereği yapılması öngörülen mini tren yolu,yaya yolu ve koşuyollarının alt yapıları tamamlanarak, beton dökme ve kaplama aşamasına gelindiğini açıklayan Başkan Şahin, Abdal köprü çevresindeki tüm alanların elden geçirildiğini, tarihi köprünün temizlenerek, orjinal hale getirildiğini anlattı. Köprü yaklaşım duvarlarının tekrar düzenlenerek, tarihi dokuyla bütünleşen derzli taş duvarlarla tamamlandığını da ifade eden Şahin, "Abdal Köprüsü'nün, Hürriyet Mahallesi çıkışı yeniden projelendirilerek, Nilüfer Vadisi ile bütünleştirildi. Köprünün belediye birimleriyle olan bağlantı bölgesinde, yeni oluşan yaya yolları, çevre düzenlemeleri ve engelli çıkış platformları tamamlandı. Nilüfer Vadisi'nde proje gereği dikimi tasarlanan 2 bin 800 ağacın dikimi tamamlandı. Projede belirtilen 8 adet ahşap köprünün 3 adedinin profil konsrüksiyonları tamamlandı. Sosyal tesislerden 2 adet kır kahvesi, 9 adet çocuk oyun alanının 5 adedi, 3 adet basketbol, 2 adet voleybol sahası, 1 adet kay kay pisti sulama için gerekli olan 3 adet yer altı su deposu ve sulama tesisatının ana hatları tamamlandı. Vadinin çevre yolu ile olan ilişkileri gereği yapılması gereken 5 adet yaya alt geçidinin 3 adedi bitirilerek 4. alt geçidin yapımına başlandı. Kalan son 2 kilometrelik bölümde, dere yatağı düzenlemesi, yeşil alan ve sosyal tesislerin yapımına devam edilecektir. Yüzde 60'lık bölümü bitirilen projenin Botanik Park girişine kadar olan 2.5 kilometrelik bölümü ağustos, tamamının ise kasım ayında tamamlanması planlıyoruz. Projenin tamamı 15 milyon YTL'ye mal olacak" diye konuştu. 

Yapılan çalışmalarla Bursa'nın kimliğine işleyen "yeşil" özelliğinin yeniden hayat bulduğunu ifade eden Başkan Şahin, "Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki yeşil alan miktarı 2004'te 2 milyon 600 bin metrekareydi. Bugün ise 4 milyon metrekare oldu. İlçeler dahil büyükşehir sınırlarındaki toplam yeşil alan 16 milyon metrekare. Büyükşehir nüfusunun 1 milyon 800 bin olduğundan hareketle kişi başına 9 metrekare yeşil alan düşmekte" şeklinde konuştu. 

Başkan Şahin ve Genel Sekreter Hüseyin Konçak, 5.5 kilometrelik vadi boyunca çalışmaları inceledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 09:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?