7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Nilüfer'de baz istasyonu isyanı!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, bir GSM şirketi tarafından elektrik direğine gece yarısı baz istasyonu kurulmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Beşevler Mahallesi Beşevler Caddesi üzerindeki bir elektrik direğine kurulan baz istasyonuna, mahalle sakinleri tepki gösterdi. Ellerinde taşıdıkları, 'Baz istasyonuna hayır', 'Sağlığımız satılık değildir', 'Kanser olmak istemiyoruz' yazılı pankartlarla çeşitli sloganlar atan kız öğrenciler ve kadınlar, cadde boyunca elektrik direğinin bulunduğu alana kadar yürüdü. Yetkililerin mahalle halkının sağlığını hiçe saydığını söyleyen bazı vatandaşlar duruma isyan etti.

Mahalle halkı adına konuşan Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Rüçhan Özkılıç, yerleşim yerlerine çok yakın kurulan baz istasyonları konusunda Yargıtay'ın açıkladığı birtakım kararların olduğunu hatırlattı. Mahalle sakinleri olarak bu kararlar doğrultusunda baz istasyonlarının yerleşim yerlerine bu kadar yakın kurulmasını hoş karşılamadıklarını belirten Özkılıç, "Bunların etkileri 5-10 yıl sonra görülmektedir. Çok kesin olmamakla birlikte depresyon, hafıza kaybı ve baş ağrısı gibi hastalıklara sebep olmaktadır. Özellikle küçük çocukların beyin gelişiminde olumsuz etkileri olmaktadır. İletişimi yaygınlaştırmak için bunlar gerekli olabilir ama Avrupa ve ABD'de bunların kurulması için birtakım standartlar var. Biz bulunduğumuz yerlerde bunların kurulmasını istemiyoruz. Kurulacaksa da 30 metre uzaklık, 35 metre yükseklikte olmalıdır. Burada kurulan istasyonda ise böyle bir standardın olmadığını görebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

İstasyonun gece saatlerinde aniden kurulduğunu öne süren mahalle sakinleri, kaçak bir çalışma havasında yerleştirilen baz istasyonunun insanları tedirgin ettiğini dile getirdi. Baz istasyonunun yerinden sökülmesi için yöneticileri göreve çağıran vatandaşlar, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 17:15:07
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 17:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?