7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Nilüfer'de caz konseri

Caz müziğinin Türkiye`deki önemli isimlerinden Kerem Görsev ve Jazz Magazin dergisi tarafından dünyanın en iyi 3 jazz vokalisti arasında gösterilen Allan Haris Nilüferliler ile buluştu. 

Kerem Görsev ve Allan Harris’in Newyork’da birlikte kaydettiği “Back Again” adlı albümün Türkiye turnesinin ilk ayağını Bursa’da gerçekleştiren ikiliye, davulda Bursalı Ferit Odman, kontrbasta Kağan Yıldız eşlik etti. 

Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu sahnesinde gerçekleşen ve Nilüferli cazseverlerin büyük ilgi gösterdiği yaklaşık iki saatlik konserde, Kerem Görsev ve Allan Haris’in sahne performansı ise takdir topladı. Konserinde 1950 ve 60'lı yıllarda cazın hayat bulduğu şarkılar ile Brodway müzikallerinde seslendirilen unutulmaz eserlere yer veren Kerem Görsev, istek üzerine Allan Haris ile 2007 yılında New York’ta kaydettikleri “Back Again” albümünden de bazı şarkıları seslendirdi. 

Türkiye’de turne kapsamında 12 konser daha vereceklerini belirten Kerem Görsev, “İlk konserimizin Bursa’da ve Nilüfer’de olması bizi çok mutlu etti. Sanatla yoğrulmuş bir kentle turneye başlamak bizlere uğur getirecektir” dedi. 

Konserin ardından Kerem Görsev ve Allan Haris, Nilüferlilere CD’lerini imzalayarak teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 16:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?