7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Nilüfer'de mahalle ismi tartışması

Bursa'da Özlüce Mahallesi'nden bölünerek oluşacak yeni mahallenin ismi Nilüfer Meclisi'nde tartışmlara yol açtı. Mahalle sakinlerinin isteği üzerine AK Parti yeni bölgeye Emirkent adı konulmasını isterken, yapılan oylama sonucu CHP ve bağımsızların oy çokluğuyla yeni mahallenin ismi Yüzüncü Yıl oldu. 

Nilüfer Belediye meclisi aylık toplantısını yapıldı. Konak Kültür Evi'nde yapılan toplantıda Özlüce Mahallesi'nin bölünerek yeni bir semt oluşturulması ile ilgili rapor, isim tartışmalarına yol açtı. AK Parti Grubu bölgeye mahalle sakinleri ve muhtarın isteği doğrultusunda Emirkent adının konulmasını isterken, CHP ve bağımsızlar yeni mahallenin isminin Yüzüncü Yıl olmasını istedi. Yapılan oylama sonucu oy çokluğuyla yeni mahallenin ismi Yüzüncü Yıl olarak kabul edildi. 

Mecliste ayrıca Orhaneli Kavşağı'ndaki eski belediye hizmet binasının, ticaret merkezi yapımı sırasında trafiği olumsuz etkilediği düşüncesiyle servis yolu açılması da oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda yağmur sularının depolanmasıyla ilgili önerge de imar ve planlama komisyonuna havale edildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 11:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?