7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Nilüfer'e 200 milyon YTL'lik yatırım

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Türkiye’de şehirlerin ayrımcılıktan dolayı geri kaldığını, kendi dönemlerinde böyle bir hataya düşmediklerini, partili-partisiz ayrımı yapmadan her ilçenin yıllardır biriken sorunlarına çözüm ürettiklerini söyledi. 

Bursaray C etabının Haziran ayında temelinin atılacağını, Filament 2.etap ve Bademli kavşağının ihale edileceğini, Nilüfer Vadisi'nin bir kısmının Temmuz ayında tamamlanacağını anlatan Başkan Şahin, Nilüfer'e 200 milyon YTL'lik yatırım yaptıklarını bildirdi. 

Başkan Şahin, AK Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı’nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, görev süreleri içindeki tarafsız ve adil yönetim anlayışı ile Bursa’nın artık zaman kaybetmediğini, yıllardır konuşulan sorunlarının artık bir bir çözüme kavuştuğunu vurguladı. Kente hizmet ederken hiçbir bölgesinde ayrım yapmadıklarının altını çizen Başkan Şahin, AK Parti’den olmamasına rağmen en çok hizmet yapılan ilçelerden birinin de Nilüfer olduğunu kaydetti. “Halkımızın karşısına sepetimiz dolu çıkıyoruz” diyen Başkan, seçim beyannamesinde verdikleri sözlerin yüzde 90’ını gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. 

“BURSARAY C ETABININ TEMELİ HAZİRAN'DA ATILACAK" 

Bursa’nın çehresini değiştiren başta ulaşım olmak üzere birçok projenin Nilüfer ilçesi sınırlarında hayat bulduğunu ifade eden Başkan Şahin, kent içi toplu ulaşıma konfor getiren BursaRay’ı Uludağ Üniversitesi’ne ulaştıracak, C etabının temelinin en geç haziran ayında atılacağını vurguladı. Başkan Şahin, Avrupa Yatırım Bankası (AYB) denetiminde yapılan ihalenin tamamlanmasının ardından 6 kilometresi yer üstünden 800 metresi yeraltında inşa edilecek BursaRay C etabının inşaatına başlanacağını müjdeledi. 

Başkan Şahin, ayrıca Nilüfer’de en çok sıkıntı yaşanan ana arterlerden biri olan Yıldırım Caddesi ile ilgili mühendislik çalışmalarının da sürdüğüne dikkati çekerek, caddedeki ulaşımı rahatlatmak adına yapılacak çalışmalara yakında başlanacağını dile getirdi. 

“FİLAMENT VE BADEMLİ KAVŞAĞI İHALE EDİLİYOR" 

Bu arada, kentteki ulaşım yatırımlarının süreceğine dikkati çeken Başkan Şahin, Filament Kavşağı’nın yarım kalan lupu ile Bursa-Mudanya Yolu’nu ve özellikle BESAŞ Kavşağı’nı rahatlatacak yeni bir projenin çalışmalarına başladıklarını söyledi. 

Filament Kavşağı’nın eksik lupu ve Bademli’ye yapılması planlanan kavşak ile ilgili ihale başvurusunu yaptıklarını anlatan Başkan Şahin, “Bursa’da söz verdiğimiz kesintisiz ulaşımı büyük ölçüde hayata geçirdik. Bir iki ufak noktada kalan eksiklikleri de sırasıyla tamamlıyoruz. Bursa’da artık ulaşım çok daha keyifli olacak” diye konuştu. 

Öte yandan Bursa’nın incisi Bursaspor’a devredilen Özlüce Tesisleri, mayısta hizmete açılacak olan yalnızca Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en modern Kent Hali gibi büyük projelerin de Nilüfer’de olduğuna dikkati çeken Başkan Şahin, Nilüfer’in yanı sıra tüm Bursa’da köklü bir değişim yaşandığını vurguladı. 

“NİLÜFER VADİSİNİN BİR BÖLÜMÜ TEMMUZ'DA BİTECEK" 

Kentin yeşil kimliğini ortaya koyacak Nilüfer Vadisi’ni yeniden Bursa’nın gözbebeği haline getirecek rekreasyon projesinin hızla ilerlediğine işaret eden Başkan Şahin, “Abdal Köprüsü’nden Afet Yönetim Merkezi’ne kadar olan 5 kilometrelik bölümde gerçekleştirilen rekreasyon projesinin 2,5 kilometrelik ilk etabı temmuz ayında tamamlanacak. Rekreasyon projesi, Nilüfer eski günlerine kavuşacak. Köprüler, seyir bahçeleri, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ile Nilüfer Deresi, kentin yeni cazibe merkezlerinden biri haline gelecek. Projenin tamamının yılsonuna bitirilmesi hedefleniyor” dedi. 

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu ise Büyükşehir Belediyesi’nin Nilüfer’i hiçbir zaman yalnız bırakmadığını söyledi. Nilüfer’de AK Parti’li belediye başkanı olmamasına karşın bunun eksikliğini yaşamadıklarını anlatan Düvencioğlu, “Başkan Şahin’den Nilüfer için pozitif ayrımcılık istedik. O da sağ olsun hiçbir talebimizi geri çevirmedi. Bugün Nilüfer, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerle daha da güzelleşti” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Başkan Şahin, Nilüfer teşkilatının, ilçeyle ilgili sıkıntıları dinledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 14:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?