7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Nilüfer'e AKP'den ilk aday

Bursa'da, gazeteci ve köşe yazarı Cennet Cankılıç, AK Parti'den Nilüfer belediye başkan aday adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Cankılıç, yıllardır kalemiyle Bursa'ya yaptığı katkıyı siyasetin içinde yer alarak yapmak istediğini belirterek, gelişmiş ve planlı Nilüfer'in batı standartlarını yeteri kadar taşımadığını söyledi. 

Gelecek yıl mart ayında yapılacak mahalli seçimler öncesi Cennet Cankılıç, AK Parti Nilüfer Belediye Başkanlığı için Bursa'da ilk aday adaylığını kamuoyuna açıkladı. 

Eker Süt Parkı'nda yaptığı basın toplantısıyla aday adaylığını açıklayan Cankılıç, hedefleri ve ilçede yapılması gerekenlerin altını çizdi. Siyasetin yerelden başladığını kaydeden Cankılıç, "Ekonomik kalkınma ve demokratikleşme de yerelden başlar. 90'lı yıllardan sonra hayatımıza bilgi çağının girmesiyle beraber hızlı teknolojik gelişme dünyamızı mega köy durumuna getirdi ve yerindenlik önem kazandı. AK Parti iktidarının yerel yönetimler reformu adı altında gerçekleştirdiği çalışmalarla klasik belediyecilik anlayışı da değişti. Bunu özellikle AK Partili belediyelerin yönetimde olduğu yerlerde görmek mümkün. Bursamız'da son 5 yılda yerelde kalkınma hamlesini başarıyla gerçekleştiren örnek kentlerimizden. 29 Mart 2009'da yapılacak mahalli idareler seçimlerine 5 ay gibi kısa bir süre kaldı. AK Parti'den milletvekili adayı olduğum gün nasıl bir açıklama yaptım ise bugün de aynı çizgide biri olarak önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti'den Nilüfer ilçemizin belediye başkan aday adaylığımı kamuoyuna duyuruyorum" dedi. 

Aday olma sebebi hakkında da açıklamalarda bulunan Cankılıç, "Siyaset insana hizmet etme sanatıdır. Bugüne kadar kalemim aracılığıyla ülkemizin siyasetine, ekonomisine, sosyal ve kültürel gelişimine, düşünce bazında katkı koyduğuma inanıyorum. Bugünden itibaren de bu katkıyı siyasetin birebir içinde yer alarak yapmak hedefindeyim. 2007 genel seçimlerinde 11. sıra milletvekili adayı olarak başladım siyasi mücadelemde bugün yerelde yeni bir yola girmiş bulunuyorum. Nilüfer ilçemiz 1989 yılında merkez ilçe belediyesi olarak yerel yönetimlerle tanışmış.18 bin 560 hektarlık belediye sınırları içinde 24 mahallesi, 9 köyü bulunan, mücavir alan içinde de 6 beldeye ve 25 köye sahip Nilüfer ilçemiz, ilimizde nüfus artış hızının en yüksek olduğu bölgemizdir. Her yıl yüzde 13 oranında nüfus artışı gerçekleşerek 2007 yılında 199 bin nüfusa ulaşmıştır. Nilüfer ilçemiz aynı zamanda 8 sanayi bölgemiz, küçük sanayi sitelerimiz ile Bursa ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Son 5 yılda Nilüfer'i Osmangazi ve Yıldırım ile kıyasladığımızda hizmet eksikliğinin ortaya çıktığını görüyoruz. AK Partili belediyecilik anlayışının bu ilçemizde olmaması hizmet eksikliğinin en önemli sebebidir. Bu açığı kapatmak ve Nilüfer'i gerçek hizmetle tanıştırmak, Nilüferli'nin yaşam kalitesini yükseltmek için belediye başkanlığına talibim. Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret etiği çağdaş uygarlık düzeyinin de yerelden başladığı inancıyla Nilüfer'i Bursamız'ın ve dahi ülkemizin kalkınmasında, çağdaşlaşmasında bir mihenk taşı görevi üstlenmesi iddiasıyla Türkiye'nin değişimini, demokratikleşmesini ve kalkınmasını gerçekleştiren AK Parti ailesi içinde bir dava adamı olarak yola çıkmış bulunuyorum" diye konuştu. 

Nilüfer'deki hizmet eksiklikleri hakkında da bilgiler veren Cankılıç, "Gelişen ve planlı bir ilçe olan Nilüfer'in Batı standartlarını taşıyan bir ilçe olduğunu söyleyemeyiz. 30 milyon YTL'ye yaklaşan borca rağmen yatırım projelerinin eksikliği ortadadır. İlçede yeteri kadar sosyal donatı alanı yok. Sosyal projelere yeteri kadar yapılmamakta. Ayrıca mahalleler arasında hizmet uçurumu var" diye kaydetti. 

Cankılıç, Nilüfer'de AK Parti adaylarının çok olmasının rekabeti arttracağını ve parti zenginliğini ortaya koyacağını sözlerine ekledi. Cankılıç, aday adaylığını açıklamadan önce, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Bursa milletvekilleri, il ve ilçe yönetimlerinin iznini aldığını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi'ndeki danışmanlık görevi ve yerel bir gazetedeki köşe yazarlığı görevlerini sürdüreceğini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 13:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?