7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Nokta' Altın Karagöz için yarışıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen ‘Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nde ‘Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Festivali’nde yarışan ‘Nokta’ filmi, sinemaseverlerden büyük ilgi gördü. 

Tayyare Kültür Merkezi’nde gösterimi yapılan ve Bursalıların ilgiyle izlediği filmin gösterimine, yönetmen Derviş Zaim ile filmin oyuncularından Settar Tanrıöğen katıldı. Yönetmen Derviş Zaim, hat sanatındaki bir teknikten esinlenerek tek çekim olarak hazırladığı son filmi ‘Nokta’da, işlediği bir suç nedeniyle çektiği azaptan kurtulmaya çalışan bir adamın öyküsünün anlatıldığını söyledi. ‘Cenneti Beklerken’ adlı filmiyle daha önce de Bursa’da ‘Uluslararası İpek Yolu Film Festivali’ne katıldığını hatırlatan Zaim, 2008 yapımı ‘Nokta’ filminin festivalde gördüğü ilgiden dolayı mutlu olduğunu belirtti. 

Oyuncu Settar Tanrıöğen ise festivalin Bursa için önemli bir organizasyon olduğunu söyleyerek, ‘Nokta’nın görkemli festivalde ‘Altın Karagöz’ için yarışıyor olmasının heyecanını yaşadığını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 11:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?