7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Öğrenciler dert döktü, burs istedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Rumeli Dernekleri Federasyonu'nun (RUDEF) düzenlediği bayram programına katıldı.

Kültür Park'ta düzenlenen bayramlaşma törenine Bakan Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Bursa milletvekilleri ve çok sayıda siyasi parti temsilcisi katıldı.

Törenin başında davetlilere hitap eden Uludağ Üniversitesi Avrasya Topluluğu Başkanı Melda Kovaçi, yaşadıkları sorunları dile getirdi. Öğrencilerin maddi sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Kovaçi, Bakan Çelik'ten burs ve ulaşım konularında yardım istedi.

RUDEF Başkanı Şuayip Toprak ise, federasyon olarak çok önemli bir birliktelik kurduklarını belirterek, Türkiye'de barış ve birliğe ihtiyaç olduğunu kaydetti. Sıkıntılarının devam ettiğini kaydeden Toprak, Balkanlar'a uçak seferleri konulması isteğini yineledi.

Bakan Çelik, öğrencilerin meselelerinin çözümü için söz verdi. Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkaslar'da yaşanan sıkıntıların devam ettiğini dile getiren Bakan Çelik, "Bu bölgelerde yaşanan sıkıntılar, Türkiye'nin sorumluluğunun artmasına sebep oluyor. Biz yurt dışı, giriş çıkış için vize işlemlerinden alınan harçları 70 YTL'den 15 YTL'ye indirdik. Balkanlar'a uçak seferleri 2009 yılının Mart ayında başlayacak. Sefer konulması için gereken hassasiyeti gösteriyoruz" dedi.

Tören öncesi Bakan Çelik ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in sohbet ettiği görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 17:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?