7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Öğrenciler zekalarıyla şaşırttı!

Bursa'da, sanal sermaye ile çeşitli şirketler kurup kar eden üniversite öğrencileri, ekonomi bilgileri ve zekalarıyla şaşırttı.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi'nin Uludağ Üniversitesi (UÜ) iş birliğinde gerçekleştirdiği 'Girişimcilik Konferansları' kapsamında proje yarışması düzenlendi.

Yarışma öncesinde konuşan UÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrenim Görevlisi Lale Karabıyık, öğrencilerin projelerini oluşturdukları süre boyunca teknik derslerle desteklendiğini söyledi. Üniversite ile yapılacak bu tür iş birliklerine her zaman hazır olduklarını belirten Karabıyık, kriz ortamında mezun olacak
öğrencilerden ümitli olduklarını, bu ortama rağmen başarılı olacaklarına inandıklarını ifade etti.

TÜGİAD üyelerinden bir koç atanarak 6'şar öğrenciden oluşturulan 6 grup, gerçek girişimcilerden de katkı alarak hayali projeler oluşturdu. Üniversite öğrencileri, 250 bin YTL'lik sanal bir sermaye ile oluşturulan ve kar etmesi istenen iş fikirlerini, Almira Otel'de düzenlenen yarışmada en ince detayına kadar anlattı.

İşadamları Murat Coşkunkan, Vehbi Varlık, Nuri Kolaylı, Lütfü Küçük ve Sami Erol'un da bulunduğu tecrübeli jüri, öngörüleri değerlendirdi. Birbirinden ilginç ticari faaliyet programlarının yarıştığı girişimcilik proje yarışmasında, öğrenciler birinci gelebilmek için ter döktü. Öğrencilerin tek tek projelerinin detaylarını anlattığı yarışmada, jüri üyeleri de soruları ile yarışmacıları zorladı.

Yarışma sonunda ise Almira Otel Genel Müdürü Ersin Yazıcı'nun koçluğunu üstlendiği ve konsept otel projesini geliştiren 6 öğrenci, jüriden en yüksek puanı alarak birinci oldu. Öğrencilerin, sanal olarak 11 milyon dolarlık kredi çekip projede kullandıklarını anlatması, bu ekonomik kriz ortamında gülüşmelere sebep oldu. Yarışmada, geleneksel gözlemeyi çeşitlendirerek bir fast food zinciri kurma projesi ikinci, internet üzerinde satışı öngören sanal market projesi ise üçüncü oldu.

Birinci gelen öğrencilere birincilik sertifikaları, jüri üyeleri tarafından verildi. Ayrıca yarışmada birinci gelen 6 öğrenciye, birer dizüstü bilgisayar ve önümüzdeki yıl TÜGİAD üyesi bir işletmede staj imkanı sağlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 11:32:47
Güncelleme :26 Aralık 2008 Cuma 11:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tümay ULUTAŞ IP: 88.245.201.xxx Tarih : 6.01.2009 16:48:40

Haberinizi şaşkınlıkla okudum.Sanırım haberi yapan arkadaşınız proje sunumunda orada yoktu.Ben 1. olan konsept otel projesinde emeği geçenlerdenim.PROJEDE BANKADAN 11 MİLYON DOLARLIK KREDİ ALINMIYOR. Bu abartıyı sanırım haberinize ilginçlik katmak için yaptınız.Turizm de 1. derece kalkınma bölgelerine verilen teşvik kredisi denilen bir kredi var ki bu da o abartığınız rakama yakın bile değil.Ayrıca TÜGİAD üyesi iş adamları ve değerli hocalarımız tarafından 1. seçildiğimizi hatırlatmak istedim. Bu yarışma en gülünç yarışma kategorisinde yapılmadı.Hepsi çok başarılı ve yaratıcıydı ama akla en yatan 1. geldi.Bizim farkımız büyük düşünmekti. Son olarak; BİZ YAPTIGIMIZ İŞLE GURUR DUYUYORUZ,UMARIM SİZ DE NİTELİKLİ,DOĞRU VE BAŞARIYI BALTALAMAYAN HABER YAPTIĞINIZDA GURUR DUYARSINIZ. Not:Bu yorumu yayınlasanız da yayınlamsanız da önemli olan mesajın ilgili yere ulaşıcagını bilmek ve 1 senelik emeğe yapılan saygısızlığa tepki koymaktı.