8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Öğrencilerden yeşil seferberlik

Bursa'da ilköğretim ve lise öğrencileri, Bursa Çevre Koruma Derneği ile Gürsu Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği kampanya çerçevesinde 2 bin 500 adet fidan dikti. 

Gürsu ilçesine bağlı Dışkaya köyü mevkiindeki törende konuşan Bursa Çevre Koruma Derneği Başkanı Ali Sait Ünsal, "Biz 11 yıldan beri faaliyet göstermekteyiz. Bursa'da çevre koruma ile ilgili dernekler var ama yüksek anlamda lokal değiliz. Bugün Çevre Koruma Derneği olarak en mutlu günümüzü yaşıyoruz. İnsanlar çocuğunu büyütür, besler, yetiştirir. Biz de ağaçları aynı şekilde görüyoruz" dedi. 

"Çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz" diyen Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ise, "Dünya haritasına baktığımız zaman ülkemizin çok şanslı olduğunu görebiliyoruz. Çünkü ilkbaharı ilkbahar, sonbaharı sonbahar, yazı yaz, kışı da kış olarak yaşıyoruz. Dünya üzerinde birçok ülkede mevsimler böyle değil. Yeşili çok, güzellikleri çok, etrafı üç denizle çevrili güzel bir ülkede yaşıyoruz. Ama bu güzelliği çok acımasız bir şekilde yok etmek üzereyiz. Buna engel olmak için çok sayıda çevre koruma derneği var. Biz de onlara her türlü desteği sağlamak için uğraşıyoruz. Çocuklarımıza çevre şuuru aşılamalıyız. Kent meydanı dendiğinde bizim aklımıza yeşil bir alan geliyor. Bunun için Gürsu'nun merkezinden başlayarak her yeri yeşil yapmaya çalışıyoruz. Şimdi ise yeşili ve parkı olmayan bir sokak kalmadı. Bu anlamda çok ciddi projelerimizi devam ettireceğiz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, öğrenciler 2 bin 500 fidanı toprakla buluşturdu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 18:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?