7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Öğrencilere tarihi Bursa tanıtımı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın projesi kapsamında 11 ilden gelen öğrencilere, Bursa'yı tanıtan Osmangazi Belediyesi, şehri gönüllü olarak anlatan rehberler eşliğinde genç konukları ağırladı. 

Osmangazi Belediyesi'nin düzenlediği ve bir kültür hizmeti olan 'Tarihi Başkent Bursa'ya Yolculuk', Bursa ve il dışından gelen vatandaşları gezdirmeye devam ediyor. Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencilerinin rehberlik yaptığı 'Tarihi Başkent Bursa turları'na konuk olan öğrenciler, ilk olarak 1. Murad Cami ve etrafında bulunan türbeleri gezerek, mekanın tarihi ve önemi hakkında bilgi edindi. İnkaya'daki tarihi çınar ve mekanları dolaşarak bol bol hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, buradan erken Osmanlı sanatının önemli eserleri arasında gösterilen Muradiye Külliyesi'ni gezme fırsatı buldu. Tophane semtindeki saatli kule, Osmangazi ve Orhangazi Türbelerini de ziyaret eden öğrenciler, buradan Bursa manzarasını seyretti. 

Genç öğrenciler 'Tarihi Başkent Bursa Turları' kapsamında 1. Murad Hüdavendigar Cami ve Türbesi, İnkaya tarihi çınarı, Muradiye Medresesi ve Türbeler, Tophane Saat Kulesi, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Haraççıoğlu Medresesi, Üftade Cami ve Türbesi, Emirsultan Cami ve Türbesi, Yeşil Cami ve Türbesi'ni gezdikten sonra son olarak Bursa'nın en önemli tarihi eserleri arasında yerini çoktan almış olan Ulu Cami'yi gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 11:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?