7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Öğrencilerin büyüleyen performansı

Duyum İşitme Engelliler İlköğretimokulu ve Nilüfer İşitme Engeliler Meslek Lisesi öğrencilerinin sahnelediği tiyatro oyunu, büyük beğeni topladı.

Öğrencilerin oyunu profesyonel tiyatrocuları aratmazken, salonda bulunanların büyük beğenisini kazandı. Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nda oynanan tiyatro oyunu, salonda bulunanlara unutulmaz dakikalar yaşatırken, uzun süre ayakta alkışlandı.

Oyunu, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve eşi Funda Harput, Vali Yardımcıları ve eşleri ile öğrencilerin aileleri izledi. Oyun sonrasında konuşma yapan Vali Şahabettin Harput, "Öğrencilerin usta tiyatro oyuncusu gibi performans ortaya koymaları bizi fevkalade mutlu etti. Onlar aslında engelli değildir. Asıl engelli olanlar onları görmeyenler, onları duymayanlar, onlardan habersiz yaşayanlardır. Bu çocuklarımıza imkan verildiğinde neleri başarabileceklerini hep birlikte görüyoruz. Bursamızda yaklaşık 300 bin civarında engelli vatandaşımız var. Ancak biz onların kaçta kaçına ulaşabiliyoruz? Bu çocukların çok iyi yetişebilmesi için kendilerine, ailelerine ve topluma kazandırmak için yeni okullar açmak zorundayız. Bu okul kampanyasında hayırsever vatandaşlarımıza buradan çağrıda bulunuyorum. Bundan daha büyük onur ve hizmet olamaz. Onlara destek veren herkesi candan kutluyorum" dedi.

Vali Harput, daha sonra öğrencileri tek tek kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 13:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?