7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Öğrenciye hademe dayağı iddiası

Bursa'nın İznik ilçesindeki bir ilköğretim okulunda görevli hademe, bir öğrenciyi darp edip bıçak çektiği iddiasıyla gözaltına alındı. 

Edinilen bilgilere göre, 8. sınıf öğrencisi U.P.(14), ders sırasında açık olan sınıf penceresinden içeriye kimin attığı belli olmayan ayakkabıyı alarak tekrar dışarı attı. Bu esnada okul bahçesinde gezen 15 yıllık hademe E.Ü.(36), atılan ayakkabıyı görerek küfür etti. 
Öğrenci de karşılık verince hademe E.Ü çılgına döndü. 

Dersin ortasında sınıfa giren hademe, iddiaya göre öğretmenin gözleri önünde U.P.'ye vurmaya başladı. Öğretmen olayın şokunu yaşarken, öğrencinin sıra arkadaşları hademeyi engellemeye çalıştı. Ancak, hızını alamayan hademe kendisine küfürle karşılık veren öğrenciyi arkadaşlarının elinden alarak okul müdürünün odasına götürdü. 

Öfkeli hademe, öğrencinin boğazını sıkıp, cebindeki çakıyla U.P.'ye gözdağı verdi. Okul idaresinin de şahit olduğu olay sonrasında U.P.'nin ailesi İznik Emniyet Müdürlüğü'ne giderek hademeden şikayetçi oldu. Emniyete ailesi ile birlikte yüzündeki şişlikler ile gelen U.P., İznik Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi görürken, hademe E.Ü. ise emniyete gelerek ifade verdi. 

İfadesinin ardından gözaltına alınan hademe E.Ü, gazetecilere, "Sınıf penceresinden ayakkabı atıldı. Bana küfür edildi. Çakıyı da korkutmak amacıyla gösterdim. Dayak iddiası sözkonusu değil" dedi. E.Ü. sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 14:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?