7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Öğretim görevlileri rektörünü seçti

Uludağ Üniversitesi (UÜ) öğretim görevlileri, 5. rektörünü seçmek için sandık başına gitti. 

Rektörlük A Salonu'nda gerçekleştirilen seçimlerde, UÜ Rektörü Mustafa Yurtkuran'ın eşi Prof. Dr. Merih Yurtkuran (Tıp Fak.), Prof. Dr. Mahmut Yavuz (Tıp Fak.), Prof. Dr. Mete Cengiz (Tıp Fak.), Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu (Tıp Fak.), Prof. Dr. Oktay Gözü (Tıp Fak.), Prof. Dr. Halil Rıfat Alpay (Müh. Mimarlık Fak.), Prof. Dr. Ali Sürmen (Müh. Mimarlık. Fak.) ve Prof. Dr. İbrahim Kanyılmaz (İİBF) yarıştı. Rektör adaylarının soyadlarına göre alfabetik sırayla yazıldığı birleşik pusulalarda, bir sütun da boş bırakılarak adaylığını açıklamamış olan profesörlere de oy verilebilmesine olanak sağlandı. Sabah 08.30'den itibaren başlayan ve Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın başkanlığını yaptığı seçimlerde ilk olarak öğretim üyelerinin önereceği isimler arasından sandık kurulları belirlendi. Ardından konuşma yapan Rektör Yurtkuran, önceki 4 seçimin Uludağ Üniversitesi'nin etik değerlerine yakışan şekilde geçtiğini hatırlatarak, "Bu seçim de bize yakışan şekilde insanların birbirine sevgi ve saygısı çerçevesinde geçecektir. Seçim sathı sona ermiştir. Söylenenler, dedikodular, iftiralar, karalamalar sona ermiştir. Şimdi herşey sandıkta belirlenecektir. Sandık sonuçları alındığında da herkes yine kaldığı yerden, birlik ve beraberlik içinde üniversite için çalışmaya devam edecektir" dedi. 

Diğer yandan öğretim görevlileri, 4 yıllığına Uludağ Üniversitesi'ne rektörlük yapacak adayı seçmek için oy verdi. Oy verme işlemi saat 16:00'ya kadar devam edeceği öğrenildi. Seçimde en çok oy alan 6 kişi, aday olarak seçilmiş sayılacak ve seçimin sonucu aynı gün Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) bildirilecek. Bunlardan YÖK'ün seçeceği 3 kişi atanmak için Cumhurbaşkanı'na sunulacak. Cumhurbaşkanı tarafından atanacak yeni rektör, eski rektörün 8 Ağustos'ta süresi dolduktan sonra göreve başlayacak. 

33 yaşındaki Uludağ Üniversitesi'nde bugüne kadar Tıp Fakültesi'nden olmak üzere 4 rektör görev yaptı. Prof. Dr. Fethi Tezok (1975-1978), Prof. Dr. Nihat Balkır (1978-1992), Prof. Dr. Ayhan Kızıl (1992-2000) ve son olarak da Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, 2000 yılından bu yana görevini sürdürüyor. 2 dönemdir rektörlük yapan Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, 28 Haziran 2000 yılındaki ilk adaylığında oyların yüzde 58'ini alarak rektör seçilmişti. Yurtkuran, 4 Haziran 2004 günü yapılan son seçimlerde ise destek oranını yüzde 85'e çıkararak 2. kez göreve gelmişti.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 15:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?