7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Öğretmenler Günü kutlamaları

Bursa'da Öğretmenler Günü çeşitli faaliyetlerle kutlandı. 

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan faaliyetler, valilik ziyareti ile devam etti. 

Vali Vekili Celalettin Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve beraberindeki heyeti kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yüksel, "Canla başla çalışarak ülkemizin geleceği çocuklarımızın yetişmesi için kutsal bir görevi üstleniyorsunuz. Hepimizi yetiştiren sizlerin mutlu gününü tebrik ediyorum" dedi. 

Valilik ziyaretinin ardından kutlamalar Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nda devam etti. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Gülsar, "Milletimizin varlığını sürdürmesi için vasıflı ve kaliteli insanlara ihtiyacımız var. Buda eğitim kurumları ve öğretmenlerden geçiyor. Günümüzde öğretmenlerimizin sorumlulukları biraz daha artıyor ve daha donanımlı olmaları bekleniyor. Öğretmenlik ihtisas mesleğidir. Ülkemizin geleceğinde öğretmenlerimizin üstlendiği rol çok büyüktür. Mesleğini seven öğrencilerinin kişisel ve akademik gelişimine katkı sağlayan öğrtemenlik örnek bir meslektir" diye konuştu. 

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler, yemin ederken, öğrencilerde günün anlamını belirten şiirler okudu. Vali Vekili Celalettin Yüksel, emekli okul müdürlerine üstün hizmet belgesi verirken, Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi öğrencilerinin 'Ben bir öğretmenim' adlı gösterisi ilgiyle izlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 14:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?