8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Öğretmenler mesleklerinden memnun

Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi tarafından 7 bölgede yapılan 'öğretmenlerin meslek memnuniyeti' araştırmasının sonuçlarına göre öğretmenlerin yüzde 91'i mesleklerinden memnun olduğunu ifade etti. 

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Gaziantep, Samsun ve Erzurum'da görev yapan bin 553 öğretmenle yüz yüze anket tekniği kullanarak yapılan araştırmada öğretmenlerin %65'inin mesleklerinden memnun, %26'sının kısmen memnun, %9'unun ise memnun olmadığı ortaya çıktı. Ankete katılanlardan yüzde 52'si kadın, yüzde 48'i erkek olurken, 29 ile 44 yaş arası öğretmenlere sorular yöneltildi. 45 farklı branşta öğretmene sorular yöneltilirken, 21-28 yaş arası öğretmenlerin %58'inin memnun, %10'unun memnun olmadığı, %32'sinin de kısmen memnun olduğu görüldü. 

İstanbul'da görev yapan öğretmenlerin yüzde 61'i memnun, yüzde 9'unun memnun olmadığı, yüzde 30'unun da kısmen memnun olduğu belirtildi. Mesleklerinden memnun olmayanların sebebi ise elde edilen gelirin yeterli olmadığı öğrenilirken, diğer cevapların ise mesleğin yıpratıcı olduğu ifade edildi. Ankete katılanlara mesleği seçme sebebi sorulduğunda ise, ilk sırada yüzde 28'lik cevap, topluma ve çocuklara faydalı olabilmek olurken, yüzde 53'lük dilimin ise yeniden meslek seçmek zorunda olsalar yine öğretmenliği seçebilecekleri cevabını verdi. 

Eğitim Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, "Anketin amacı temelde öğretmenlerin meslek memnuniyetinin hangi oranda olduğu ve varsa memnuniyetsizliğin sebeplerinin ortaya çıkartılmasıdır. Bu kadar krize ve zor şartlara rağmen çıkan tablo çok önemli. Öğretmenlerimizin birçoğu mesleklerinden memnun olduğunu ifade ediyor. Öğretmenler mesleklerine bağlı ve fedakarca görevlerini yerine getiriyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 15:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?