8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Oğuz Satıcı, UİB'i ziyaret etti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, UİB'i ziyaret etti.

Yeni dönemde yeniden aday olmayacağını açıklayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, veda ziyaretlerine devam ediyor. Uludağ İhracatçı Birlikleri’ni (UİB) ziyaret eden Satıcı, geride kalan 7 yılı dolu dolu geçirdiğini ifade ederek, destek veren herkese teşekkür etti. TİM’i, 7 yılda Türkiye’nin 81 ilinden dünyanın her yerine ihracat yapan bir Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getirdiklerini ifade eden Satıcı, TİM Başkanlığı’nın meslek olmadığını ancak tam zamanlı bir iş olduğunu söyledi.

Zaman zaman çok sıkıntılı dönemler geçirdiğini söyleyen Satıcı, hükümetlerle TİM’in arasının hiçbir zaman güllük gülistanlık olmadığını belirterek, “Görev sürem boyunca 56’ıncı hükümetten 60’ıncı hükümete kadar beraber çalıştık. Hiçbir zaman işimiz kolay olmadı. TİM her ortamda doğru bildiğini korkmadan eğilmeden bükülmeden söyleyebilen bir kuruluş oldu” dedi.

Yasama yılının açılmasıyla birlikte mecliste görüşülecek olan TİM Yasası’nın ekim ayında çıkmasını beklediğini ifade eden Satıcı, kurdukları ilişkileri kişisel ilişkiye çevirmediklerini kişisel ilişkileri de kuruma aktarmanın mücadelesini verdiklerini kaydederek, “TİM’de yapmaya çalıştığımız önemli konu, TİM’in bir kurum kimliğinin ve yazılı olmayan teamüllerinin oluşmasıdır. TİM çok güçlü bir kurum belleğine sahiptir. Görevi bırakırken yeni göreve gelecek arkadaşlara yaptıklarımı değil, yapamadıklarımı bırakıyorum. Ayrıca UİB başkanvekilleri aracılığıyla her zaman TİM içerisindeki ağırlığını ve desteğini hissettirmiştir. Gelecek dönemde bu ağırlığın ve desteğin artacağına eminim” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 18:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?