7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

OKS birincilerinin 2'si aynı okuldan

OKS'de birinciliği elde eden Bursalı Ayça Ceren Coşgunoğlu ve Cem Çelik, Galatasaray Lisesi'nde okumak istediklerini belirterek, başarılarını planlı çalışmaya borçlu olduklarını söyledi. 

Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) Türkiye birinciliği elde eden 97 öğrenciden 3'ü Bursa'dan çıktı. Özel Emine Örnek Koleji'nde okuyan Ayça Ceren Coşgunoğlu ve Cem Çelik ile Bursa'nın Mustafa Kemalpaşa ilçesi Karaoğlan Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören Pınar Aydın, ailelerini sevince boğdu. Sınav sonuçlarını okullarında öğrenen birinciler, sevinçlerini aileleri ve öğretmenleri ile paylaştı. Özel Emine Örnek Koleji'nde okuyan Ayça Ceren Coşgunoğlu ile Cem Çelik, böyle bir başarı beklediklerini söyledi. 

Hakim baba ve hemşire annenin kızı olan Ayça Ceren Coşgunoğlu, çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, "İnandım, çalıştım ve karşılığını aldım. Ailemin katkısı çok büyük oldu. Planlı çalışınca başarı geliyor. Hedefim Galatasaray Lisesi'nde okumak. Genetik mühendisi olmak istiyorum" dedi. 

Hakim olan baba Yahya Coşgunoğlu ise, "Çok mutlu ve gururluyum. Kızım çalışmalarının karşılığını birincilik elde ederek aldı. Bütün anne babalara Allah böyle bir mutluluk nasip etsin. Kızıma da teşekkür ediyorum. İstediği mesleği seçebilir, ama ilk olarak disiplinli çalışkan ve iyi bir insan olsun" diye konuştu. 

Hemşirelik yapan anne Sefa Çoşgunoğlu da, her zaman destek oldukları kızlarının çok çalıştığını ve bu başarıyı hak ettiğini kaydetti. 

İş adamı baba ve ev hanımı annenin çocuğu olan Türkiye birincisi Cem Çelik ise, istediği başarıya ulaştığını belirterek, "Çok güzel bir duygu. Bu başarıya ulaşmak için bütün sene çalıştım. Öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyorum. Lise olarak da Galatasaray Lisesi'ne gitmek istiyorum. Kendimi sosyal faaliyetlerden kısıtlamadım, ama planlı çalışarak başarıya ulaştım" şeklinde konuştu. Cem Çelik de bilgisayar mühendisi olmak istediğini sözlerine ekledi. 

Özel Emine Örnek Eğitim Kurumları kurucusu Emine Örnek ise, öğrencileriyle gurur duyduklarını ifade ederek, son OKS sınavını şampiyon olarak tamamlamanın kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 14:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?