7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Okul hayali gerçek oldu

Bursa'da doğuştan belden aşağısı tutmayan 7 yaşındaki Ayşenur, en büyük hayalini okula başlayarak gerçekleştirdi.


Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Yenice beldesinde yaşayan İsmail-Melek Çekin çiftinin 7 yaşındaki doğuştan engelli kızları Ayşenur, en büyük hayalini gerçekleştirdi.

Belden aşağısı tutmayan minik kız, Yeniköy İlköğretim Okulu idarecileri ve müdür Ertan Erdağı'nın devreye girmesiyle çok istediği okula başladı. Minik Ayşenur'u her gün okula tekerlekli sandalyeyle getiren anne Melek Çekin ise, akşam saatlerine kadar okulda beklediğinin kızını bekleyip, ders aralarında ihtiyaçlarını karşılıyor. Dünyadaki 'en büyük varlığım' dediği kızının okula gitmeye başladıktan sonra neşesinin daha da yerine geldiğini anlatan anne Melek Çekin, kızını mutlu görmenin herşeye bedel olduğunu belirtti.


Bir zeytin işleme tesislerinde işçi olarak çalışan baba İsmail Çekin ise kızının eğitim hayatını sürdürmesini çok istediğini, okuması için de elinden geleni yapacağını ifade etti. Sınıf öğretmeni Selim Cide de Ayşenur'un çok zeki bir kız olduğunu ve arkadaşları arasında da çok sevildiğini dile getirdi.


Bir süredir Orhangazi Erkim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde de eğitim gören minik Ayşenur, bir gün arkadaşlarıyla yürüyüp, koşup oynamanın hayalinin gerçekleşmesini diledi. Doktorlar ise minik kızın ileride yürüyebileceğini açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 13:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?