7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Okul için sokaklarını feda etti

Artan öğrenci sayısı sebebiyle okul binası ve bahçesi yetersiz kalınca İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu yönetimi, İnegöl Belediyesi'nden okul bahçesinin yanından geçen sokağı talep etti. Belediye Meclisi, sokağın okul bahçesi olarak kullanılmasına karar verdi. 

Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrencilerin teneffüs saatlerinde yeteri kadar oyun alanı bulamadığı gerekçesiyle okul yönetimi, Yankı sokağa ait 421 metrekarelik yolu belediyeden talep etti. Belediye yetkilileri, Yakın sokakta bulunan ailelerle görüşerek talebi değerlendirdi. Sokak'ta evleri bulunan ailelerin çoğu çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmesi için okul yönetiminin talebini uygun gördü. 17 aileden 12'si de sokağın okul bahçesi olarak kullanılması yönünde imza vererek karara destek verdi. Okulun talebini ve sokak sakinlerinin kararını değerlendiren İnegöl Belediye Meclisi, Yankı sokağın okul bahçesi olarak kullanılmasına karar verdi. 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, amaçlarının okul bahçesinin genişletilerek, öğrencilerin daha rahat bir ortamda eğitim görmelerine olanak sağlamak olduğunu belirtti. Başkan Aktaş, "Kararı alırken çevrede oturan aileleri de düşündük ve onların da görüşünü almak istedik. Bu doğrultuda yapılan çalışmalar sonucunda 17 aileden 12'si sokağın okul bahçesi olması yönünde, 5'i ise sokak olarak kalması yönünde imza verdi. Çoğunluğun görüşünü dikkate alarak talep edilen alanın okula kazandırılmasında bir sakınca olmadığını karara bağladık" dedi. 

Yapılan oylamada tahsis edilen alana herhangi bir inşaat yapılmaması, alanın okul bahçesi olarak kullanılması yönünde şerh konuldu ve Yankı sokağın bir bölümü oy birliğiyle okula kazandırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 14:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?