8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Okulda yangın tatbikatı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından '85. İtfaiye Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı. 

İtfaiye teşkilatının Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirdiği yangın ve kurtarma tatbikatında heyecanlı anlar yaşandı. 

Öğrencilerle öğretmenlerin yoğun ilgiyle izlediği tatbikatta, itfaiyeciler, katılımcılara 'Yangın nedir?', 'Yangınla karşılaşıldığında nasıl davranılmalıdır?', 'Doğru ihbar nasıl yapılmalıdır?' gibi konular hakkında bilgiler verdi. Tophane Endüstri Meslek Lisesi Arama Kurtarma (TEMAK) ekibi öğrencileri de tatbikat sırasında yangın tüpüyle temsili yangın söndürme uygulamasına katıldı. Yangınlarda ve doğal afetlerde kullanılan, arama kurtarma aracındaki malzemelerin tanıtıldığı uygulamada itfaiyeciler, 32 metrelik merdivenle yaralı kurtarma çalışması da yaptı. Öğrenciler, tatbikatın ardından itfaiyecileri kutlarken, eğitimlerinde katkıda bulunduğu içi Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 15:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?