8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

'Okullar eğitime hazır değil'

Türk Eğitim-Sen Bursa Şubesi Başkanı Kazım Sarnık, 2008 - 2009 eğitim ve öğretim yılında birçok sıkıntının kendilerini beklediğini söyledi.

Türk Eğitim-Sen binasında sendika üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Kazım Sarnık, okulların eğitime halen hazır hale gelmediğini dile getirdi.

Kayıtlarda yaşanan karmaşa, personel yetersizliği, yur ve pansiyon ihtiyacı gibi birçok derdin çözülmesi gerektiğini kaydeden Sarnık, Bursa'da yönlendirme lisesinin olmamasına dikkat çekti.

Sarnık, ''Veliler çocuklarını genellikle ikamet adreslerinin bulunduğu semtlerdeki okullara kaydetmek durumundalar. Fakat bazı okullar kamuoyundaki imajı sebebiyle revaçta olduğundan yüklü miktarda zorunlu bağışlarla kayıt yapıyorlar. Yetkililer ne kadar zorunlu bağış alınmıyor deseler de, okullar adeta tarife üzerinden zorunlu bağış almaya devam ediyorlar. Eğitimciler yaşadığı bazı sıkıntılar da var. Mesela, denge tazminatı eğitimcilerin tamamına verilmedir. Personel yetersizliği en kısa sürede giderilmelidir" dedi.

Sarnık konuşmasının sonunda 2008-2009 eğitim ve öğretim yılının Türkiye'ye ve Bursa'ya hayırlı olmasını diledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 16:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?