7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Okullara tasarruf uyarısı

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, tüm okulların yayınladığı tasarruf tedbirlerine uyması gerektiğini belirterek, 20 yıldır biriken borçların içinden çıkılamayacak hale geldiği söyledi. 

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (TEDAŞ) elektrik borcu olan abonlere yönelik radikal kararlar aldığını ve bayram sonrası borcu bulunan abonelerin elektriğinin kesileceğini açıkladı. TEDAŞ'a borcu bulunan kurumların başında belediyeler, milli eğitim, sağlık ve tarım bakanlığına bağlı kurumlar geliyor. 

BURSA'DAKİ OKULLARIN 2,5 MİLYON YTL ELEKTRİK BORCU VAR 

Bursa il genelinde okulların 2,5 milyon YTL elektrik borcu olduğu öğrenilirken, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, hiçbir okulda kesinti olmadığını belirtti. Bütün okullara tasarruf tedbirleriyle alakalı genlege yolladıklarını kaydeden Gülsar, "Evimizde nasıl davranıyorsak, okullarda da öyle hareket ederek, devletimizi korumalıyız. Hiçbir okulumuzda doğalgaz yada elektirik kesintisi yok. Tasarruf tedbirlerine uyulmaz ise kesilebilir" dedi. 

Basın mensuplarının Bursa'daki okulların 2,5 milyon YTL elektrik borcu olduğunu hatırlatmaları üzerine Gülsar, "TEDAŞ ile görüşüyoruz. Borç bizim borcumuz ve ödeyeceğiz. Yılların birikimiyle borçlar bu hale gelmiş. Biz talimatı okul müdürlerine verdik. 20 yıldır tasarruf tedbirlerine uyulmadığı için bu duruma geldik. Her okulun giderini belirledik. Ona göre harcama yapılacak. Gider üzerinde harcama yapan okulların, kullanım fazlası müdürlerine yansıyacak. Okullarımıza sahip çıkmalıyız" diye konuştu. 

Gülsar, bazı okulların doğalgazlarının kesik olduğu söylentilerin ise gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 14:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?