8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Okullarda geri dönüşüm yarışı

Bursa Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 ve AB Avrupa Birliği desteği ile gerçekleştirilen "Geri Dönüşüm Dostu Okullar Projesi"nin ilk aşaması tamamlandı. İlçeye bağlı 11 pilot okulda uygulanan ve olumlu sonuçlanan projenin 2. basamağı olan 100 okulda da çöp toplama yarışı başladı. 

Projenin 2'nci basamağının startını Adalet Parkı'nde veren Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, okullarda toplanan geri dönüşümün satışından elde edilen kazancın yine okula kalacağını söyledi. 

Pilot uygulamada birinci olan Hürriyet İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte park çevresindeki çöpleri toplayıp, cinslerine göre bidonlara atan Altepe, küresel ısınmanın hızını kesebilmek için öğrencilere büyük işler düştüğünü belirtti. TEMA Vakfı'nın da projeye destek verdiğini söyleyen Altepe, "Okullarda öncelikle geri dönüşebilir, üretim maddelerinin tüketmeye yönelik tüketici alışkanlıklarını değiştirmesini sağladık.11 okulda başarılı bir süreç gerçekleşti. Proje kapsamında Osmangazi Belediyesi AB Bürosu olarak Avrupa Birliği'ne fon başvurusu yaptık. Bu başvurumuz da kabul edilerek fondan 19 bin 261 euro destek sağlandı. Belediye olarakta 15 bin euroluk öz kaynak sağlanan projenin bütçesi 35 bin euroyu buldu. Bu bütçe, okullarda eğitim verilmesi, yaşa göre boyama kitapları verilmesi, okullarda stickerler dağıtılması, animasyon çalışmaları ile desteklenecek. Okul önlerine konulacak konteynırlar sayesinde toplanacak geri dönüşüm malzemelerinin satışından elde edilecek kazançta okula ve öğrencilerin ihtiyaçlarına harcanacak."dedi. 

Çocuklarımız çöpçü değil diyerek kendilerine sitem eden ailelere seslenen Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek, ise "Çocuklarınız birer çöpcü değil, çevreci. Onlar torunlarına daha temiz bir çevre bırakabilmek için çalışan çocuklarımız. Yeri geldiğinde eğitim şart diyoruz. Lüften onları çöpcü olarak düşünmeyin. İlçede bulunan 150 okulda da bu projenin uygulanması için çalışıyoruz "diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 17:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?