7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Olimpik yüzme havuzu tamamlandı

Osmangazi Belediyesi’nin Yenikaraman’da başlattığı spor kompleksi içinde yer alan yarı olimpik yüzme havuzu tamamlandı. 

Osmangazi Belediyesi Bursa’ya yeni bir yüzme havuzu kazandırdı. 

Yeni Karaman Mahallesi Ziraat Mesire Alanı içinde inşa edilen yüzme havuzu bölgenin bu konudaki önemli bir eksikliğini giderecek. 25 x 12.5 metre ebatlarında 1.80 metre derinliğindeki yüzme havuzu, üzeri balon sistemiyle örtülerek dört mevsim kullanılabilecek hale getirildi. Isıtma sistemiyle havuzun suyu da ısıtılabiliyor. 

Havuzla birlikte inşa edilen hizmet binası 220 metrekare zemin kat ve 408 metrekare bodrum kattan oluşuyor. Binada soyunma odaları, duşlar, teknik odalar ve kafeterya yer alıyor. Proje içinde yer alan diğer tesislerin de yaz ortasında tamamlanması hedefleniyor. Tesisin önümüzdeki günlerde törenle hizete girmesi bekleniyor. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçeye kazandırılan spor tesislerini gençlerin ilgi alanlarına göre spor dallarına yönelmelerini sağlamak amacıyla çeşitli alanlarda hizmet vermek üzere inşa edildiğini söyledi. Altepe, “Futbol sahaları, salon sporları, voleybol, basketbol, tekvando ve tenis gibi dalların yanı sıra yüzme sporunun da geliştirilmesi için yatırımlarımız sürüyor. Sporun her dalında Osmangazi’yi, Bursa’yı ve ülkemizi başarıyla temsil edecek sporcular yetiştiriyoruz. Osmangazi Belediyespor Kulübü bu konuda attığı adımlarla adını Avrupa’ya duyurdu” diye konuştu. 

Osmangazi Belediyesi’nin, Yenikaraman’ın dışındaki iki yüzme havuzu da Mayıs ayında tamamlanarak hizmete girecek. Atıcılar ve Soğanlı’da bir süre önce inşaatına başlanan yarı olimpik yüzme havuzları tamamlandığında kentin bu alandaki önemli bir eksiği daha giderilmiş olacak. 

Osmangazi Belediyesi’nin su sporlarına dönük en önemli yatırımlarından biri olan Su Kayağı Tesisleri de tamamlandı. Tesisin önümüzdeki günlerde hizmete girmesi bekliyor.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 17:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?