7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Onlar bugün yalnız değildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 12.'si düzenlenen 'Kermes ve Yiyecek Şenliği', Ertuğrulgazi'deki huzurevi bahçesinde yapıldı. Vatandaşların yaşlılarla bir araya geldiği şenlik, coşkulu görüntülere sahne oldu.

Yaşamlarını huzurevinde geçiren yaşlıların, dostlarıyla buluşup hasret gidermelerine fırsat veren şenlikte bu yıl da renkli anlar yaşandı. Huzurevi sakinlerinin keyifli zaman geçirdiği organizasyona, Büyükşehir Belediyesi çalışanları, ilçe belediyeleri ve Bursa'nın seçkin firmaları da stant açarak destek verdi.

Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçıları ile Huzurevi Korosu, şenlikte özel bir konser verdi. Sanatçı Hamit Gazigil yönetiminde, sevilen türkü ve şarkılardan oluşan bir repertuar seslendiren Huzurevi Korosu üyeleri, konuklara eğlenceli saatler yaşattı. Atatürk'ün, "Bir milletin yaşlılarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır" sözünü hatırlatan yaşlılar, sevgi dolu sohbetlerin kendilerine moral verdiğini dile getirerek sadece bir gün değil, sıklıkla hatırlanmak istediklerini belirtti.
Organizasyona ailesiyle birlikte katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, şölen tadındaki şenliğin yaşlı vatandaşlara moral kazandırmak ve huzurevi sakinlerini halkla buluşturmak amacıyla her yıl gerçekleştirildiğini dile getirdi. Huzurevi Korosu'nun şarkılarını keyifle dinleyen Konçak, "Yaşlılarımız, burada farklı hobilerle uğraşarak, yaşamlarına yeni renkler katıyorlar. Koro üyeleri de en güzel şarkıları başarıyla söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal etkinliklerle yaşlılarımızın yaşamını kolaylaştırmaya devam ediyor ve bu tür faaliyetlere destek veriyoruz" dedi.

Yiyeceklerden süs eşyalarına, mefruşattan ahşap ürünlere, kıyafetten saksı çiçeklerine kadar çok sayıda farklı ürünün satışa sunulduğu kermeste, yaşlıların el emeğiyle ürettiği eserler de beğeniye sunuldu. Çocuklarıyla birlikte etkinliğe katılan vatandaşlar, bir yandan geleceğin büyüğü olan çocuklarını yaşlılara saygı ve sevgi göstermeleri konusunda bilgilendirdi, diğer yandan da kermeste uygun ücretlerle satılan ürünlerden aldı. Yaşlılara moral verilen etkinlikte, çizgi film karakterlerine bürünen animatörler de huzurevi sakinleriyle bol bol sohbet etti. Yakınlarının ve çocukların ziyaretlerinin kendilerini sevindirdiğini kaydeden huzurevi sakinleri, özel organizasyonlarla halkla buluşmanın çok anlamlı olduğunu, "Bugün bizim bayramımız" cümlesiyle anlattı.

Huzurevinde kendilerini çok rahat hissettiklerini vurgulayan yaşlılar, şenliği organize eden ve kendilerine her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür etti.

..
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 18:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?