7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Ördekli Hamamı’nda tezhib sergisi

Tezhib Sanatçısı Arife Aktuğ 76 eserinin yer aldığı sergisi Ördekli Hamamı’nda  Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katılımı ile Bursalıların beğenisine açıldı.

Şevk-Abad Nakışhanesi’nde 3 buçuk yıldır Bursalılara hizmet veren Tezhib Sanatçısı Arife Aktuğ, 76 eserinin sergilendiği ilk kişisel sergisin açtı. Ördekli Hamamı’nda açılışı gerçekleştirilen sergide açılış kurdelasını Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe kesti.

Sanatın her alanı ile ilgilenmenin gerekli olduğunu ve Bursa’ya bu anlamda hizmet vermekten mutluluk duyduğunu belirten Arife Aktuğ, sergide öğrencilerinin de eserlerinin yer aldığını belirtti. Bursa’da tezhip gibi bir sanatı atölyede yeni öğrencilere öğreten birinin olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, diğer sanatçıların sergilerini de Ördekli Hamamı’nda görmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Ördekli Hamamı gibi tekrar tarihi mirasa kazandırılan bir eserde sergi açmaktan onur duyduğunu dile getiren Arife Aktuğ, 8 – 22 Kasım tarihleri arasında açık olacak olan sergiye tüm Bursalıların davetli olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 12:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?