8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Organ nakli semineri yapıldı

İnegöl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Esma Kuzhan, Oylat Çağlayan Otel'de düzenlenen toplantıda, organ bağışı faaliyetlerini anlattı.

Bursa merkez ve ilçelerindeki hastanelerden başhekim yardımcıları, doktorlar, hemşireler ve hastane koordinatörlerinin katıldığı toplantıda konuşan İnegöl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Esma Kuzhan, bu toplantıları her ay gezici olarak başka başka yerlerde yaptıklarını, toplantı gündemi ile bir aylık çalışmaların değerlendirildiğini ve bir sonraki ay gerçekleştirilecek faaliyetlerin belirlendiğini söyledi.

Kuzhan, "Her hastanede organ nakli koordinatörü var. Organ Bağışı Haftasında Bursa ie ilçelerinde çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi. Biz de İnegöl'de hastane personelini eğitim CD'leri ile bilinçlendirdik. 8 Eylül 2008 tarihinde İnegöl'de ilk donörü (vericiyi) bulduk. İnegöl Sağlık Meslek Lisesi ve İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi'nde eğitim seminerleri düzenledik. Hastanemizde organ bağışı odası ile organ bağışı masası düzenledik ve organ bağışı ile ilgili sosyal sorumluluk projesi çalışmaları başlattık" diye konuştu.

Daha sonra İstanbul Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Koordinatör Doktor Ahmet Çakıroğlu, organ nakli hususunda bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 13:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?