8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Organları 3 kişiye umut oldu

Bursa'da kafasını yazar kasaya çarpıp beyin kanaması geçiren 44 yaşındaki şahsın organları 3 kişiye umut oldu. 

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesine bağlı Ankara Caddesi üzerindeki bir benzin istasyonunda pompa görevlisi olarak çalışan 1 çocuk babası Veli Özoğuz (44) iş yerinin büro kısmında temizlik yaparken bezi yere düşürdü. Yazar kasanın altına düşen bezi almak için eğilen pompacı ayağa kalkmak isterken başını yazar kasaya çarptı. Durumu önemsemeyen Veli Özoğuz hastaneye gitmedi. 

40 gün sonra şiddetli baş ağırısı, duyma ve görme bozukluğu şikayeti ile Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne gelen Veli Özoğuz'un yapılan kontrollerin ardından beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. 

Ameliyata alınan Özoğuz'un beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların eşini ve yakınlarını ikna etmesi sonucu B grubu RH pozitif kan gurubuna sahip olan Veli Özoğuz'un karaciğeri ve iki böbreği sabah saat 06.00'da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen özel ekipler tarafından alınıp, hazırlanan üç hastaya nakledilmek üzere özel ambulansla Uludağ üniversitesine gönderildi. Nakiller başarıyla gerçekleşirse Uludağ Üniversitesi'nde 6'ncı kişiye karaciğer, 258'nci hastaya ise böbrek nakli gerçekleştirilmiş olacak.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 15:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?